Casa

#design #arhitect # arhitect arad # expert acasa.ro marian stefan #managementul proiectelor

Expertul Acasa.ro, Marian Stefan: Cine si cum trebuie sa organizeze constructia sau renovarea casei tale

Managementul proiectelor consta in aplicarea cunostintelor, capabilitatilor, instrumentelor si tehnicilor specifice pentru activitatile unui proiect, care au obiective, scopuri si cerinte definite, referitoare la timp, costuri, calitate si parametri de performanta, activitati considerate ca importante si adecvate pentru finanțare. Timpul, costul,calitatea si performantele sunt constrangeri pentru proiect.

Orice proiect de arhitectura sau design are nevoie si de un manager care sa poata supraveghea si conduce procesul cosntructiv. Ca si arhitecti , designeri sau proiectanti de multe ori ne lovim dificultati atat financiare cat si de ordin profesional in momentul in care trebuie infaptuita/realizata o lucrare de design sau arhitectura. Pentru ca o lucrare condusa si conceputa de un designer sau arhitect este nevoie sa se apeleze la un manager de proiect care sa poata fi capabil sa monitorizeze si sa transpuna in realitate ideile de pe hartie. 

In Romania, desi piata constructiilor a fost si este destul de dinamica , de multe ori suntem confruntati cu probleme legate de timpii de executie si modul in care este pusa in opera orice tip de lucrare de arhitectura sau design .Marea majoritate a constructorilor se adapteaza greu la noi cerinte si costurile unei lucrai complexe cresc semnificativ in momentul in care paramentii de proiectare sunt schimbati. Orice intarziere sau gresala de pe santier este reflectata in bugetul lucrarii si ulterior trebuie balansata si recalibrata pentru a ajunge la situatia initiala. Toate aceste probleme se cuantifica la final in extra bugetari pentru partea de executie si binenteles frustrari din amblele parti, atat beneficiar si arhitect cat si pentru constructor.

Desi un manager de proiect este vazut si considerat de multi antreprenori ca si o pierdere de bani si timp pentru beneficiar acest lucru nu poate fi mai departe de adevar . Un manager de proiect poate stabili strategii si poate rezolva probleme in timp real fiind omul care supravegheaza si are grija ca lucrarea sa fie executata intr-un timp prestabilit . Acest mod de a opera are efecte atat pe termen lung cat si pe termen scurt mai ales in contextul actual in care costurile operationale intrec costurile capitale in orice tip de lucrare de constructie. 

Cu un manager de proiect la bord putem fi siguri ca lucrurile se vor rezolva in timp real si constructia la care lucram nu va trece prin etape de rebugetare care au efecte de lunga durata mai ales daca se lucreaza bugete private. Pe langa toate aceste atu-uri ale managerului, arhitectul sau designerul poate lucra la partea de proiectare si impeuna cu managerul de proiect acesta poate oferi servicii de consultanta pe partea de organizare a lucrarii si modului in care este transupsa in opera.

 

 

Pe langa arhitect, designer care pot oferi consultanta pentru proiectul la care se lucreaza , managerul de proiect este o achizitie importanta pentru fiecare echipa implicata in procesul proiectarii si constructiilor.

Marian Stefan
arhitect 
designer de interior
Tel.:
 0731.48.04.43 
Tel/fax:  0257- 270510
Web: cerbulalbastru.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Marian Stefan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea