Casa

#stil decor # stil englez # stil victorian # stil cottage #mobila lemn # deco vintage

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony: Decor englezesc de primavara pentru casa ta

Primavara vine cu nevoia si dorinta de a schimba ceva in lcouinta. Fie ca este vorba de o renovare completa sau de cateva mici imbunatatiri ale stilului, pofta de veni acasa iti revine odata cu aceste schimbari. Astazi va voi prezenta cateva ponturi despre cum sa ai o casa cu parfum englezesc. 

Poate credeti ca englezii sunt reci, mai severi, iar decorurile lor sunt prea pretentioase pentru gusturile voastre. Va asigur ca nu este deloc asa, de altfel Deco Vintage este un fan al stilului englez cottage, dar si al celui Victorian. De altfel, acestea sunt cele doua mari influente in stilul de design englezesc. Astazi ne oprim asupra caldului English Cottage Style, mai accesibil pentru preferintele noastre romantico-latine.

Iata 3 directii pe care trebuie sa urmati in acest stil:

1. Cum este mobila? 

Este practica, nu se schimba des fiind rezistenta, iar beneficiile sale practice sunt completate de aspectul estetic deosebit. Mobila trebuie insa sa fie din lemn masiv, fie din stejar, fag sau varianta mai accesibila, din pin. Esenta simpla, curata a lemnului face ca intreaga locuinta sa capete un aspect luxos, dar, in acelasi timp, si un aer calduros, de familie. 

Piesele de mobilier care nu trebuie sa lipseasca din acest decor sunt dulapurile masive, antichizate, in dormitor, vaselarele cu multe sertare in living, etajerele de diverse dimensiuni, dar de constructie simpla, bibliotecile deschise, masutele de cafea, masutele-noptiera, noptierele, semineul fals, daca nu avem posibilitatea unuia adevarat, in linii drepte, cu accente vintage. 

2. Cum sunt finisajele?

De asemenea, acest stil inseamna finisaje usor antichizate (de pilda dintr-o culoare alba sa iasa la iveala din loc in loc culoarea naturala a lemnului) sau muchii accentuate cu culori ori nuante mai inchise. 

Nu lipsesc din acest stil sertarele, dar si manerele si balamalele din metal, cu aspect usor antichizat, mat. Sunt excluse finisajele lucioase, aurii, argintii, fiind mai degraba recomandate bronzul, aramiul - in variante mate -, dar si culoarea naturala a lemnului: nuc, stejar, fag, chiar mahon. 

In bucatarie puteti folosi piese simple, in linii drepte, dar cu mici artificii, asa cum sunt in imaginea de mai jos, de la Deco Vintage. Dupa cum se poate observa, de data aceasta s-a folosit nucul pentru a crea un contrast cu peretii albi.

3. Ce accesorii folosim?

Sa nu uitam ca acest decor este unul confortabil, asa ca nu vor lipsi divanele catifelate pe care se odihnesc perne acoperite de tesaturi moi, pleduri calduroase, dar si draperii care aluneca pana la podea, fete de masa din textile mai groase, la fel, lungi pana la podea. Ca tot veni voba de podea, este de preferat ca, in locul unui parchet modern, sa aveti o podea din lemn masiv, fie acesta si brad.

Aceasta poate avea o culoare usor inchisa (se poate obtine din colorarea cu bait - esenta de nuc, stejar de exemplu), iar pe deasupra puteti pune covoare pufoase sau, la cealalta extrema, bine tesute, dar care sa lase sa se vada lemnul, adica sa fie de dimensiuni mai reduse.

Nu trebuie sa lipseasca masutele de mic dejun, numai bune de folosit cand va uitati la televizor sau cititi o carte, dar nici un ceainic vechi, din alama ori ramele vintage cu fotografii sau fara.

Daca doriti mai multe detalii, modele sau preturi, ma puteti contacta pe adresa margit@decovintage.ro. De asemenea, va astept si pe site-ul nostru, DecoVintage.ro, dar si pe pagina noastra de Facebook, aici


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea