Casa

#amenajare casa #mobilier casa #decor casa #amenjare personala #recreere #amenjare interioara

Expertul Acasa.ro, Ioana Heredea: De la o casa oarecare la un camin autentic

Ce face ca o simpla casa sau apartament sa devina pentru un beneficiar sau chiar pentru noi un veritabil camin, un loc caruia sa-i putem spune "acasa"?  De multe ori putem pasi intr-un spatiu anume sau in casa cuiva si sa ne simtim instant confortabil si coplesiti de senzatia de a fi acasa intr-un loc la care putem relationa la un nivel personal. Pentru a intelege acest “fenomen” trebuie sa mergem mai departe de ceea ce inseamna detalii constructive si arhitectura propriu-zisa si sa patrundem in lumea personala a fiecaruia.

 

 La o analiza amanuntita putem deslusi cateva elemente care transforma un spatiu oarecare intr-un spatiu la care putem relationa. Ceea ce face ca un spatiu sa fie confortabil atat vizual, cat si psihic este o innadire intre elemente tactile, vizuale, auditive, olfactive si, in general, cam tot ceea ce se “joaca “ cu perceptia noastra.

In momentul in care amenajam un spatiu caruia dorim sa ii adaugam acest sentiment de candoare trebuie sa tinem cont de obiceiurile si ritualurile noastre zilnice. Caminul trebuie sa devina un spatiu de refugiu de la activitatile noastre zilnice, un spatiu pentru recreerea noastra atat fizica, cat si spirituala.

Amenajarea interioara pe care o gandim trebuie sa devina un univers propriu si independent, care sa se rupa de tot ce inseamna cotidian si sa aiba in centrul sau pe noi sau pe membrii familiilor noastre. Pentru a obtine efectele dorite trebuie sa avem notiunile estetice bine dezvoltate si, in acelasi timp, sa stim bine ce ne place, ce vrem sa pastram si ce ne dorim de la spatiul interior pe care il gandim.

Functionalitatea si estetica spatiului trebuie sa fie doua lucruri care sa mearga mana in mana, directionate de dorintele noastre.

Fiecare elemen vizual, auditiv sau olfactiv trebuie sa fie reprezentativ pentru personalitatea noastra, de exemplu, daca avem un peisaj frumos, o turla de biserica sau un ancadrament care ne place, trebuie sa punem in valoare locul respectiv printr-un bordaj facut dintr-o draperie deosebita sau prin crearea unui alcon sau al unui loc de stat care sa se deschida spre locul respectiv. La fel putem gandi si in ceea ce priveste celelalte simturi, mai precis putem folosi anumite texturi care ne plac sau pe care le consideram interesante in amenajarea noastra sau in compozitia mobilierului din casa.



Din punct de vedere olfactiv putem sa ne jucam cu candele frumos mirositoare sau cu alte obiecte care sa ne parfumeze ambientul intr-o anumita limita, fara sa facem exces, in asa fel incat sa cream un miros caracteristic si care poate fi memorat usor pentru locul in care traim.
 

Toate aceste elemente despre care am vorbit mai sus sunt de factura personala si trebuie sa ne cunoastem foarte bine pe noi insine ca sa putem “decora“ o casa cu elemente perceptionale.

 

Ioana Heredea
designer de interior
Tel.:
 0745.25.95.51; 0744.55.55.86 
Web: cerbulalbastru.ro 
Facebook: Cerbul Albastru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ioana Heredea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea