Casa

#mobilier #amenajare casa # mobila second hand #finisaje casa #amenajare cu bani putini #perdele covoare

Expertul Acasa.ro, Ioana Heredea: Cum sa ne decoram casa cu un buget limitat

Cand ne apucam de redecorarea apartamentului sau a casei in care traim, costurile acestei operatiuni pot creste rapid chiar daca spatiul pe care il amenajam este mic. Din pacate, in multe cazuri, ideile si posibilitatile de design interior sunt nelimitate, dar bugetul care ne sta la dispozitie este limitat. In aceste cazuri trebuie sa gasim echilibrul perfect intre ceea ce ne propunem ca si imagine/obiect finit si factorii economici care ne influenteaza fiecare pas.

 

Ce tapet voi folosi pe acest perete?Cu ce model de tapiserie voi imbraca acest obiect de mobilier? Cum voi incadra geamurile cu perdele si draperii? Voi cumpara mobilier nou in aceasta camera?  Iata cateva intrebari care pot aparea in procesul de design interior.

Pentru a putea acoperi toate aspectele unei amenajari interioare trebuie sa respectam cateva reguli si sa programam unele actiuni in avans si sa
tinem cont de toti factorii care pot influenta proiectul in cauza.

Inainte de a incepe orice operatiune de modificare a amenajarii in lucru trebuie sa aruncam o privire peste ce avem si sa vedem daca putem folosi, refolosi sau remodela unele obiecte din casa, spre exemplu, o canapea veche poate fi transformata daca ii schimbam tapiseria in functie de stilul pe care il abordam sau alte elemente decorative /functionale care ne sunt noua dragi.

Un alt punct important este lucrul dupa buget si prioritizarea unor elemente cum sunt covoarele, perdelele, draperiile sau obiectele de mobilier inaintea unor finisaje complexe dat fiind faptul ca acestea tin mai mult si se pot crea centri de interesa sau zone subliniate cu ajutorul lor .

Poate nu ne asteptam la acest sfat, dar in multe dintre cazuri putem cumpara mobila second-hand de calitate care ne poate deservi mult timp de acum incolo. O mobila seccond-hand oe care o reabilitam conform pretentiilor noastre ne poate ajuta sa mentinem costurile sub control si sa obtinem
unele efecte interesante.

Un alt sfat de care ne putem folosi este sa ne cream propriul decor, mai exact din piesele poe care le avem deja sau din piese care le putem cumpara si care se asorteaza cu ambientul pe care dorim sa il obtinem. Aceste piese pot fi obiecte artistice sau pisese cu ajutorul carora sa cream un ancadrament pentru zona care ne intereseaza. Un bun exemplu pentru acesta ar fi plintele sau bordurile decorative in stil clasic care se pot aseza in punctele sau liniile de inflexiune ale incaperilor, astfel putem obtine o rupere de ritm intre finisajele tavanului si a pardoselii sau al tavanului si al peretelui. Aceasta modalitate de decorare o puteti face chiar dumneavoastra personalizand fiecare obiect intr-un mod original si nou.


 

 Un ultim sfat de care trebuie sa tinem cont este sa ne cultivam propriul stil de design si gusturi legate de designul interior. In cazul in care nu putem apela la un specialist, este bine ca inainte de a ne apuca de un proiect sa analizam si sa studiem un pic problema din punct de vedere stilistic.

 

Daca facem acesti pasi putem fi siguri ca in momentul in care ne apucam de lucru propriu-zis vom sti sigur ce vrem atat ca ca stil, cat si ca si finisaje si executie.

Stilul pe care il abordam este foarte important fiindca el are un impact puternic asupra tuturor obiectelor si a paletei de culori din spatiul pe care il reamenajam/ amenajam. Acestea trebuie sa poata functiona impreuna si sa se imbine intr-un mod armonios fara prea multe ruperi de ritm in plan vizual si stilistic, desi in multe cazuri putem combina elemente eclectice cu mobilier clasic sau modern.

 Toate aceste sugestii pot sa va fie de folos in cazul in care suntem atenti la detaliile proiectului in desfasurare. La fel de important este sa ne incadram intr-un buget predeterminat fara sa deraiem de la planul initial.

Daca ne organizam gandurile si munca si ne concentram asupra modului in care construim amenajarea sau decoratiunile interioare putem economisi sume mari din bugetul alocat acesteia cu rezultate maxime.

Ioana Heredea
designer de interior
Tel.:
 0745.25.95.51; 0744.55.55.86 
Web: cerbulalbastru.ro 
Facebook: Cerbul Albastru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ioana Heredea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea