Casa

#pozitii meditatie #pozitii relaxare #pozitia lotus #posturi meditatie #feng shui

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Transformarea prin meditatie. Cele 7 posturi care aduc relaxarea totala

Energia meditativa si gandurile concentrate sunt lucrurile care ofera putere ritualurilor si sporesc "magia" lor. Cheia pentru a manifesta cu succes rezultate pozitive in toate ritualurile tale Feng Shui consta in capacitatea de a te relaxa, de a-ti linisti mintea si de a-ti pastra gandurile pana cand tu esti capabil sa impregnezi toate practicile cu o concentrare puternica si precisa. Atunci este momentul cand puteti obtine rezultate pozitive la cote maxime.

In primele stadii ale practicilor tale, pastreaza lucrurile simple si continua incet cu tehnici pe care tu le intelegi si care se raporteaza la ceea ce tu faci, experimentand beneficiile pe care le poti dobandi cu adevarat.

Respiratia in timpul meditatiei este foarte importanta pentru calmarea mintii si dezvoltarea experientei de intelegere. Acestea sunt ingredientele necesare pentru concentrarea in curs de dezvoltare cu succes.

Ghidul celor 7 posturi in meditatie

1. Picioarele

Se recomanda pozitia de lotus, care presupune ca picioarele sa fie pozitionate in sus, talpa piciorului sa fie pe coapsa celuilalt picior.

Aceasta este postura preferata a multor yoghini sau a oamenilor capabili sa realizeze fapte reale produse cu puterea mintii.

Totusi, puteti medita si stand cu picioarele incrucisate, cu ambele picioare pe podea.

Daca chiar si aceasta pozitie este dificila pentru tine, poti sa stai pe un scaun sprijinit ferm cu ambele picioare pe podea. Daca vei analiza imagini vechi ale egiptenilor vei vedea ca ei erau asezati in acest fel.

In cazul in care si aceasta pozitie este inconfortabila pentru tine, incearca sa stai culcat cu spatele drept si cu mainile pe langa tine. Si aceasta pozitie este una acceptabila in meditatie. Singurul dezavantaj ala acestei pozitii este riscul de a adormi…

Este foarte important ca atunci cand se evalueaza postura, aceasta sa fie una confortabila pentru tine. Nu poti obtine stare de relaxare atunci cand corpul tau se afla intr-o stare fizica inconfortabila.

2. Mainile

Umerii si bratele trebuie sa fie intr-o stare de relaxare. Acest lucru iti imbunatateste circulatia sangelui si te ajuta sa stai treaz. In ceea ce priveste mainile, acestea trebuie sa fie odihnite si le poti pune cu palma in jos pe genunchi sau sa le pui in poala cu degetele aliniate.

3. Spatele

Spatele trebuie sa fie drept, relaxat si in pozitie verticala. Atunci cand spatele este drept si relaxat energia poate curge cu usurinta.

Un spate drept va conduce si la prelungirea starii de meditatie.

Doar atunci cand reusesti sa stai confortabil in pozitie verticala poti sa simti cu adevarat ca mintea ta este relaxata si concentrata mult mai profund. Asa ca incearca sa faci un efort pentru a obtine aceasta stare inainte de a continua meditatia.

4. Ochii

Tine ochii usor inchisi si in jos. Acest lucru te ajuta sa iti pastrezi concentrarea si sa nu iti fie distrasa atentia. Insa, nu este recomandat sa pastrezi ochii bine inchisi.

Se spune ca inchiderea ochilor provoaca somnolenta… dar e bine sa faci ceea ce te face pe tine sa te simti confortabil si relaxat.

5.Gura

Intreaga ta gura si maxilarul trebuie sa se gaseasca intr-o stare de relaxare si confort. Dintii sunt usor departati si buzele sunt tinute usor impreuna.

6. Limba

Limba ar trebui sa atinga usor cerul gurii din spatele dintilor. Acest lucru iti va permite concentrarea pe perioade mai indelungate.

7. Capul

Acesta ar trebui sa fie echilibrat in mod natural. Nu inclina capul prea mult inainte sau inapoi.

Tine o pozitie astfel incat privirea sa poata sa fie indreptata in mod natural spre podea in fata ta.

Cand pozitia capului este prea ridicata sau prea scazuta se poate obtura concentrarea cu diferite ganduri “ratacitoare”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
 Georgia Deaconu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea