Casa

#energii pozitive casa #chi #feng shui

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum aduci energiile pozitive in casa ta pentru a fi ferit de necazuri

Din punct de vedere Feng Shui, Chi-ul este fluxul responsabil de energiile pozitive dominante in casa, si cele care, in consecinta, dicteaza evenimentele din viata noastra. Succesul sau esecul, sanatatea sau boala, prosperitatea sau lipsurile reprezinta toate aspecte legate de felul cum circula aceasta energie in momentul in care deschizi si inchizi usa locuintei.

Usa de la intrare este principalul acces al energiei care intra in spatiul nostru vital, iar orice expert Feng Shui cunoaste si recomanda ca amplasarea camerelor si functiilor acestora sa tina cont de felul cum poate circula Chi-ul in casa, cat mai liber si nestingherit.

Cu toate ca fiecare locuinta are planul sau diferit de constructie - de aceea e nevoie de un studiu si o analiza amanuntita pentru fiecare caz in parte -, va propun o scurta lista a celor mai importante principii Feng Shui, simple si usor de luat in considerare atunci cand ne amenajam, sau re-gandim si re-amenajam, spatiul in care traim.

  • La intrare/hol, se amplaseaza cat mai putine piese de mobila, astfel ca fluxul Chi sa poata patrunde mai usor in centrul casei si sa se raspandeasca in restul incaperilor.
  • Camera de zi/sufrageria este ideal sa fie situata aproape de usa principala, deoarece e incaperea care necesita cea mai mare energie, gazduind atat familia cat si prieteni invitati.
  • Piesele principale de mobilier sunt cel mai bine pozitionate de-a lungul peretilor, fara sa obtureze accesul la usi si ferestre si fara sa fie nevoie sa le ocolesti in interiorul camerelor.
  • Canapeaua si patul se asaza cu spatele la un perete solid, nu in mijlocul incaperii (asa cum mai vedem in filme sau la hotelurile extravagante), pentru ca Chi-ul sa nu intampine obstacole si sa ajunga pana in partile periferice ale casei.
  • In casa este ideal sa existe un echilibru de forme – patrat, dreptunghi, triunghi, rotund – si aici ne putem juca cu formele scaunelor, al taburetilor, al meselor si chiar a cazii (daca nu e situata in mijlocul baii, ceea ce incita ochiul dar nu este pe placul expertilor Feng Shui).
  • Plasati obiecte aducatoare de energie – un bol cu monede, un acvariu, talismane, plante vii, fotografii sau tablouri – in zonele-cheie din casa. In Feng Shui exista 8 puncte cardinale, nord, nord-vest si nord-est, sud, sud-vest si sud-est, est si vest, care este bine sa fie potentate de diverse simboluri care rezoneaza pozitiv cu proprietarul, ce produc stare de bine si armonie.
  • Muchiile ascutite sunt cele mai blamate in stiinta Feng Shui de perturbarea cursului Chi in locuinta. Si, desi sunt greu de evitat pe o piata in care abunda mobilierul patratos si colturos, atunci cand ne asezam undeva in casa – pe cananpea, pe scaun, in pat – este de evitat sa avem o margine ascutita aproape de noi. Cu atat mai putin sfatuiesc pe oricine sa ia loc in coltul mesei, si nu ma refer doar la fetele nemaritate!
  • Curatenia si aerisirea locuintei reprezinta regula de baza in Feng Shui. Tot ceea ce murdar, prafuit si nespalat (chiar si o chiuveta plina de vase pe durata noptii) blocheaza si stagneaza fluxul energetic.

Asa ca, atunci cand ajungeti seara acasa, luati seama cum va simtiti si ce va invita sau impiedica la intrare, cum sunt amenajate camerele si cat de curate sunt. O mica schimbare in interiorul locuintei va poate face diminetile mai pline de energie si mai luminoase!

Sursa foto: kenlauher.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
 Georgia Deaconu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea