Casa

#tavan #tavan colorat #tavan multicolor #tavane casetate

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Tavanele colorate, secretul unei incaperi elegante

Tavanul este adesea un element neglijat intr-o camera. Conform procedurii standard, acesta este sortit sa fie alb, alaturi de peretii (eventual) colorati. Daca nu sunteti foarte conservatori, incercati totusi sa priviti tavanul dintr-o alta perspectiva! Cine spune ca tavanul trebuie sa fie alb? Abordari elaborate ale acestuia pot adauga o nota dramatica si un interes aparte unei incaperi. O culorare aplicata pe tavan, coordonata cu peretii, ar putea aduce o schimbare esentiala, un aer mult mai elegant, iar camera va avea deja ceva de spus...

Asadar, cand proiectati o camera, nu uitati sa priviti si in sus! Este adevarat ca un tavan alb lumineaza camera, dar in acelasi timp anumite culori gandite pentru tavan pot face ca aceasta sa apara mai sofisticata, mai pretentioasa. In opinia mea insa, un tavan colorat are rost numai atunci cand efectul este extraordinar, deci mare atentie!

Culoarea schimba perceptia volumului unei incaperi. De exemplu, pentru a cobori un plafon prea inalt si a asigura o ambianta mai intima, este suficient sa il vopsiti intr-o culoare inchisa si calda. Va da impresia ca este mai aproape de sol. Daca plafonul vi se pare prea jos, vopsiti-l intr-o culoare mai palida si mai rece decat peretii. Se va crea iluzia de inaltime.

Pentru o atmosfera intima

O camera mare cu tavan inalt poate parea impersonala si neechilibrata atunci cand mobilele, covoarele si accesoriile acopera vizual partea de jos, lasand partea de sus dezgolita. In acest caz experimentati un tavan intr-o culoare inchisa care va echilibra spatiul.

Un tavan precum cerul

Un bleu palid aplicat tavanului va da senzatia de calm, de cer deasupra capului.

 

Proaspat si exuberant

Un plafon galben lucios arata splendid in timpul zilei, iar seara straluceste ca o lumina dulce de lumanare.

Raze de soare

Ne-am obisnuit cu dungile pentru pereti si mobile, dar iata ca si tavanul poate fi in dungi. Rezultatul este surprinzator: cat calm degaja aceasta camera de copil cu tavanul inundat de “raze de soare”.

Tavanul negru

Efectul tavanului nergru, lucios este spectaculos... Incaperea generoasa, inundata de lumina primeste ca intr-o imbratisare acest tavan fabulos!

Explozie de culori

O combinatie inspirata de culori vibrante ii poate face fericiti pe iubitorii de culoare!

Farmecul tavanelor casetate

In culori si forme diferite, tavanele casetate pot fi interpretate in stil traditional sau contemporan, de exemplu in forma de fagure, cu un aer dramatic sau cu model marocan, pentru un aer romantic.

Este bine de stiut ca aceeasi culoare aplicata pe pereti si pe tavan va arata mult mai inchisa pe tavan!

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel
. 0723 376 276
Web: mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea