Casa

#esente casa #deodorizante naturale #improspatare casa

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum sa-ti improspatezi locuinta fara sa scoti un ban din buzunar. Sfaturi practice

E primavara deja, moment prielnic pentru improspatarea interiorului locuintei la propriu si la figurat. Vestea buna este ca puteti face acest lucru doar cu bunavointa si putin efort!

Ati putea incepe prin a va debarasa de vechiturile netrebuincioase, ramase in casa doar in virtutea inertiei, a tria si ordona gramezile de obiecte aruncate prin colturi si sertare - de cele mai multe dintre ele nu mai aveti nevoie de multa vreme… Intr-un cuvant - a ordona ceea ce exista. Odata locul eliberat de ce era apasator poate fi un bun inceput pentru a incerca incet-incet o schimbare! Veti fi uimiti de spatiul suplimentar creat si de cate idei noi vor aparea: o reorientare a mobilierului existent, renuntarea la cate o piesa de mobilier care va incurca si de care nu va folositi nici macar estetic, un nou loc pentru cafea sau mic dejun, un loc pentru citit etc. Cu siguranta, atmosfera va incepe sa se schimbe intr-un mod imbucurator, benefic!

Pentru un ambient placut, un aer proaspat, fara mirosuri suparatoare ar fi ideal. Cum in special la bloc sau in casele de la tara se mai instaureaza uneori mirosuri de care nu putem scapa, iata cateva din cele mai pretioase secrete ramase in memoria populara de secole, care vor ajuta la rezolvarea problemei. Astfel de sfaturi simple si naturale ofera solutii extraordinare. Le-am descoperit intr-o carte frantuzeasca mai veche, despre infrumusetarea si mentinerea casei. Sper sa le gasiti folositoare!

Un burete absorbant

Mirosul ramas in toata casa dupa pregatirea fripturii sau pestelui ne da peste cap mai ales daca asteptam musafiri…Dupa cum stim cu totii, asa un miros nu iese usor. Puneti pe o farfurie un burete mare (vegetal sau natural) imbibat cu apa foarte fierbinte.Vaporii de apa vor inlocui moleculele responsabile cu mirosul neplacut. Improspatati cu apa fierbinte pentru un rezultat optim.

Esente pretioase

Pentru a inlatura mirosurile persistente pe care nu reusiti sa le identificati, amestecati intr-un vas cateva picaturi de ulei de benzoina si esenta de santal. Varsati deasupra putin alcool de 90 grade si lasati sa se evapore. Puteti crea propriul dumneavoastra melanj utilizand alte uleiuri esentiale: ylang-ylang, provenit de la un arbore exotic cu flori extrem de parfumate, vanilie cu note dulci, violete cu parfum delicat, iris.

Puterea dezodorizanta a laptelui

Pentru a inlatura mirosuri rele plasati lapte intr-una sau mai multe farfurioare. Fiind foarte eficace, puteti folosi acest truc in toate camerele casei . Disimulati farfurioarele inestetice plasandu-le sub canapele, dupa plante etc

Puterea dezodorizanta a mustarului

Daca aveti pisicute, evident, renuntati la folosirea laptelui. Puteti folos, in schimb, faina de mustar: dizolvati faina de mustar in putina apa si lasati pasta astfel obtinuta intr-o farfurioara.

Clasica lavanda

Pentru a parfuma o incapere, pulverizati esenta de lavanda pe la toate plintele si in dosul tivurilor perdelelor duble (cu atentie sa nu se pateze). Veti scapa si de muste, carora nu le place acest miros!

Dupa tot acest efort, daca totusi simtiti ca interiorului i-ar lipsi armonia pe care ati dori-o, ar fi momentul sa incercati sa o descoperiti. Nu uitati ca armonia inseamna ”o totala adecvare intre noi si obiectele care ne inconjoara. Sensul armoniei unora nu va fi niciodata al tuturor. Pentru unii, decorarea ar trebui sa conduca la un spatiu epurat, zen, in tonuri neutre si cu un minium de mobilier. Orice tusa de culoare ar fi resimtita ca o agresiune. Altii isi gasesc fericirea intr-un vesel amalgam de tonuri vii, cu o multime de fotografii ale celor apropiati, cu gramezi de reviste si o biblioteca plina pana in tavan. Exista personae care nu ar putea trai fara a fi inconjurate de toate obiectele culese de prin calatorii, altele care pariaza doar pe un strict design minimalist…Pentru dumneavoastra ce inseamna armonia? De ce dupa ce vedem o decoratiune la cineva sau intr-o revista ne e atat de greu sa recream aceeasi ambianta? Raspunsul e simplu: locuinta pe care o admirati este locuita de spiritul altei familii iar decoratiunile ei au fost hranite de imaginarul, de amintirile si de sperantele acesteia .” (Spune-mi cum ti-e casa, ca sa-ti spun cine esti – Benedicte Regimont).

In concluzie, concentrati-va pe imaginarul, amintirile si sperantele proprii!

Date de contact:
Mioara Stoenica
Tel.
0723 376 276
Web:
mioarastoenica.com
E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea