Casa

#covoare #spatii largi #mobier #accesorii spatiu #culori spatiu #estrade #delimitare spatiu

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum profitam de spatiile largi

Spatiile largi sunt intotdeauna cele mai ravnite, mai ales pentru living, spatiul-pivot din orice locuinta. Dar cum tendinta este de a amenaja incaperile generoase intr-un mod nu intotdeauna inspirat, cel mai adesea aglomerandu-le inutil, ne vom ocupa tocmai de acest aspect.

Designul modern este un concept actual, agreat in special de cei care doresc sa aiba o locuinta functionala, cu un aspect aerisit si relaxant, in stil minimalist, dar - as adauga - nu neaparat monastic. Cu mobilier si accesorii bine dozate, pentru a obtine cel mai mare impact posibil, spatiul respira, devenind o ilustrare a teoriei “mai putin inseamna mai mult “.

Un astfel de spatiu va arata cu siguranta luminos si calm si va fi si mult mai simplu de intretinut. Cand spunem “mai putin” nu este vorba despre cheltuiala, ci de a realiza un design mai valoros prin simplitate. Linia, forma, lumina si materialele sunt numai cateva din elementele esentiale ale acestei estetici.

Conceptul clasic lasa loc spatiilor mari deschise, potrivite unui stil de viata modern, in care combinatii dinamice de mobilier permit o utilizare mai flexibila. Dar cum pot avea aceste spatii largi, mobilate minimalist, o atmosfera calda si prietenoasa?

Culorile inchise absorb lumina

Culorile inchise absorb lumina dand impresia de spatiu mai mic decat este in realitate. In felul acesta, incaperea devine primitoare. Acelasi principiu functioneaza si in cazul altor finisaje pentru pereti cum ar fi ardezia, lemnul, caramida aparenta sau tapetul.

Impartiti spatiul in sectiuni

Impartiti spatiul in sectiuni cu functionalitati diferite, formand grupuri de mobilier in diverse arii. Pentru a diferentia mai bine aceste sectiuni, le puteti marca prin covoare sau denivelari ale solului (estrade). De exemplu, puteti plasa o canapea cu fotolii si o masuta de cafea spre TV si marca locul cu un covor. In alta arie ridicati o estrada, pe care plasati masa de sufragerie cu scaunele, aceasta fiind indicat sa se afle in apropierea ariei destinate bucatariei deschise s.a.m.d in functie de spatiul disponibil.

Canapelele in forma de “L”

Spatiile moderne largi sunt potrivite pentru sofale si fotolii comode in proportii generoase, in forma de “L”. Ele nu vor oferi doar confort si sentimentul de “bine”, dar vor ocupa si o mare parte din spatiu. Este indicat sa trageti canapelele de langa pereti, creand aranjamente simpatice mai aproape de centrul incaperii sau zonei destinate conversatiei.

Puneti mobilierul in valoare

Mobila minimalista este bine pusa in valoare daca se foloseste o schema simpla de culori, cum ar fi alb, negru, gri si rosu. In aceasta sectiune dintr-un living larg, canapelele se deseneaza superb pe fundalul de griuri si alb. Chiar daca in camera ar mai fi fost loc pentru mobile diverse s-a ales varianta spatiului liber din jurul canapelelor. Camera are un aspect complet, iar prezenta canapelelor este valorificata la maximum pentru un look spectaculos.

Atentie la traseele de circulatie!

Circulatia este un aspect foarte important mai ales intr-o incapere larga, multifunctionala. Printre grupurile de mobilier din camera/spatiu trebuie sa se poata circula fara obstacole spre fereastra sau spre usa balconului/terasei. Pe aceste trasee nu trebuie sa se gaseasca obstacole, cum ar fi obiecte de mobilier prost amplasate!

As incheia cu imaginea de mai jos, pe post de simbol, pentru a nu uita de “esential”…

 

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea