Casa

#spatiu #Expertul Acasa.ro designerul Mioara Stoenica #incaperi #divizare

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Cum poti folosi o incapere mare pentru mai multe activitati

Divizarea unei incaperi mari in zone mai mici contribuie la polivalenta. Spatiile polivalente sunt foarte utile in special familiilor mai mari (in extindere). Un spatiu destinat activitatilor de zi, divizat prin separatii mobile, lasa loc oricand unei modificari ulterioare.

Culoarea de baza care permite in acelasi timp flexibilitatea si multifunctionalitatea este albul. Dar albul poate fi incalzit de diferite tonuri pale, cum ar fi tonuri pale de culoarea prunei sau a salviei, ca si de o asociere inteligenta intre diferite materiale si intre mobile moderne cu linii epurate si mobile vechi sau de epoca.

Bucataria, locul de luat masa, coltul pentru mic dejun, locul de conversatie si /sau TV, locul de lucru, locul de joaca pot fi aduse in aceeasi incapere.

 Pentru ca aceste multiple activitati sa se poata desfasura in bune conditii, trebuie tinut cont de circulatie.

Grupul de mobilier care deserveste fiecare loc in parte (masa joasa impreuna cu canapeaua si fotoliile/taburetele din jurul ei deservesc locul de conversatie; masa cu scaunele si eventual o mobila de depozitare deservesc locul de luat masa) trebuie sa lase loc de circulatie, astfel incat accesul catre celelalte grupuri functionale din incapere sa fie logic si comod.

Este de preferat ca, de exemplu, locul de luat masa si locul pentru micul dejun sa se afle in imediata apropiere a bucatariei etc. Totul trebuie bine gandit, pentru a evita inghesuiala si pentru a folosi cu usurinta spatiile de depozitare existente.

 

Mobilier multifunctional

Intr-un spatiu polivalent, si functionalitatea mobilierului trebuie bine gandita. Iata cateva recomandari:

  • O masa de sufragerie cu prelungire poate fi transformata in timpul zilei in masa de lucru. De asemenea, poate fi deplasata cu usurinta intr-un alt loc din incapere daca este necesar.

  • Locul de conversatie si locul de luat masa pot fi spatii polivalente: mobilierul trebuie sa permita, dupa caz, transformarea in spatiu de lucru/sejour sau loc de joaca.

  • Un bufet sau etajerele folosite pentru depozitare aduc o nota de flexibilitate care permite deplasarea lor in camera, daca este nevoie.

  • Canapelele sau fotoliile extensibile din locul de conversatie pot servi pentru gazduire peste noapte.

Solul si peretii

Tratarea speciala a solului si peretilor permite delimitarea zonelor din incapere, lasand in acelasi timp spatiul deschis:

  • Un sol diferit in spatiul dedicat bucatariei delimiteaza aceasta zona, fara a fi nevoie de alt fel de separatie.

  • Daca aveti posibilitatea, lasati o portiune de caramida la vedere, in zona bucatariei, sau chiar in zona de conversatie. Textura ei va marca frumos locul respectiv. Caramida rosie incalzeste atmosfera, iar pentru un aspec contemporan, aceasta se poate vopsi in alb;

  • Un singur perete acoperit cu tapet in motive geometrice, florale sau dungi, sau vopsit intr-o culoare va delimita zona aleasa. dar va dinamiza in acelasi timp intreaga incapere;


     

  • Un covor bine ales, ca forma si culoare, poate, de asemenea. pune in valoare o zona. Adesea, un covor este indispensabil deoarece aduce caldura, da o senzatie deosebita de confort si reflecta personalitatea.

In concluzie, incearca sa adaptezi spatiul modului de viata al familiei tale, care poate fi cel al unei familii cu copii, cu numeroase veniri si plecari, cu vizite si activitati diverse. Lucreaza in armonie cu casa si nu impotriva ei.

Indrazneste sa personalizezi un perete, o masa sau un sol. Nu trebuie sa-ti fie teama, cum bine spune o decoratoare, “e ca o tunsoare…nu e ceva permanent!“ Aceste mici tuse de textura si culori vor defini atmosfera dorita.

 

Date de contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea