Casa

#tapet #etajera #consola #spatiu camere # tableta rabatabila

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Camere lungi si inguste – cum obtinem senzatia de spatiu

Proportiile unei incaperi contribuie in mare parte la confort. Cele prea lungi si prea inguste evoca in mod invariabil ceva care aduce a culoar, prin care nu avem deloc pofta sa trecem, dar sa locuim… Spatiile de felul acesta limiteaza mult posibilitatile aranjamentului mobilierului sau decoratia, mai ales in jurul ferestrelor. Dar amenajarea unor astfel de incaperi poate fi si o provocare… Exista cateva modalitati care, inteligent folosite, pot duce la ameliorarea acestor situatii.

Un ambient extrem de placut

O incapere lunga si ingusta se poate transforma intr-un loc fermecator de relaxare si primire. Cu stil si putina imaginatie, salonul va parea mult mai spatios si mai prietenos.

Fascinatia culorii

Cel mai usor se poate corecta efectul de culoar cu ajutorul culorii. Culoarea este fascinanta prin felul in care poate influenta perceptia noastra asupra spatiului. Un simplu efect optic obtinut gratie contrastului dintre o culoare deschisa si una inchisa largeste si scurteaza. Vopsiti peretii scurti (sau doar unul dintre ei) ai camerei sau culoarului intr-o culoare inchisa si peretii lungi in culoare deschisa. Culoarea inchisa are drept consecinta “apropierea” peretelui, in timp ce culoarea deschisa are tendinta de “a deschide”, deci de a largi spatiul. Echilibrul proportiilor este astfel regasit, si lungimea incaperii se micsoreaza.

Tapet in diferite motive

Alegeti tapet cu motive diferite, dar asortate (floral, carouri, uni), intr-o cromatica armonioasa si veti obtine efecte surprinzatoare pentru un culoar lung si ingust.

Mobilier ingust

Data fiind configuratia spatiului, incercati sa folositi mobilier ingust pentru depozitare cum ar fi etajerele desfasurate pe verticala si dulapuri inguste (eventual cu oglinzi, daca este cazul). O comoda sau o consola ingusta, plasata de-a lungul peretelui cu scaune sau fotolii mici - de o parte si alta - si un tablou sau o tapiserie mare deasupra vor “sparge” lungimea peretelui.

Fragmente de functiuni

Pe lungime, camera poate fi fragmentata in diferite functiuni, delimitate prin mic mobilier despartitor, cum ar fi: sufragerie si loc de conversatie. Astfel incaperea nu va mai parea asa lunga si ingusta.

Tableta rabatabila

In loc de un birou mare, daca spatiul este ingust, se poate instala pe perete, sub fereastra, o tableta rabatabila. Acest spatiu de obicei neutilizat va fi exploatat si, in plus, veti beneficia de lumina naturala pentru lucru.

Oglinzile pot da senzatia de largime

Oglinzile pot ameliora sau nu perceptia spatiului, in functie de ce anume se reflecta in ele.

Alte mici trucuri...

Pentru a atrage privirea spre centrul camerei se pot folosi diverse puncte de interes: un covor special, un obiect impozant asezat pe masuta de cafea sau o lumina centrala.

As incheia cu remarca unor decoratori cu multa experienta care ne amintesc ca, uneori, este mai bine sa respectam caracterul incaperii si sa-l exploatam… cum s-ar zice, sa urmam cursul apei… si vom realiza ce posiilitati surprinzatoare ni se ofera.

Date contact:

Mioara Stoenica

Telefon: 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea