Casa

#scaune #hota #masina de spalat vase #bucatarie a l’americaine #bucataria conviviala #servete decorative

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Amenajati-va singuri o bucatarie “a l’americaine“!

Pe de o parte, mostenire a timpurilor trecute, pe de alta, reflexia vietii moderne, bucataria “a l’americaine“ sau bucataria conviviala este aceea care depaseste rolul functional pentru a deveni un loc unde petrecem cu placere o parte buna de timp: in familie, cu prietenii…Ideea de a manca in bucatarie era de neimaginat inainte de Primul Razboi Mondial si de industrializare. Abia dupa aceea, relatia dintre bucatarie si luarea mesei a inceput sa evolueze spre mai multa suplete, reducand, apoi eliminand incetul cu incetul frontiera dintre aceste doua universuri.

Caracteristicile bucatariei “a l’americaine”

Bucataria conviviala reprezinta, de fapt, o bucatarie mare, in care se instaleaza o sufragerie, cu tot confortul, spatiul generos si decorul aferent. Un astfel de loc de luat masa nu are nimic de-a face cu un colt in bucatarie amenajat pentru a manca.

Atentie la zgomot

O incapere conviviala inseamna un loc unde petrecem timp si deci confortul este esential. Ar fi, asadar, ideala amplasarea pe o veranda scaldata in lumina cu deschidere larga spre o gradina . Pentru reducerea la minimum a zgomotului neplacut, sunt recomandate aparatele silentioase pentru masina de spalat vase, hota etc.

Cateva subtilitati pentru amenajare

Mai mult decat dimensiunea si echipamentul, sarmul si caracterul bucatariei conviviale conteaza in primul rand. Daca va doriti o bucatarie “a l’americaine”, principalul truc este de a urmari crearea unui spatiu placut, si nu neaparat impresionant:

  • cateva obiecte decorative sunt suficiente, nu este nevoie de aglomeratie;
  • melanjati vechi cu modern, luxos cu obiecte de serie. Imperfectiunea este astfel valorizata, si nimeni nu va fi stresat ca deranjeaza decorul;
  • cu cat scaunele sunt mai confortabile, cu atat mai bine;
  • pernutele de pe scaune contribuie la confort, si pot fi imbracate cu material in culoarea incaperii sau intr-o culoare complementara;
  • folositi servete decorative din panza si nu uitati de lumanari pentru atmosfera.

In concluzie, trebuie sa recunoastem ca a petrece un moment placut la masa, intr-o atmosfera conviviala este o mare placere!

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea