Casa

#culori locuinta #portelan #scaune #comoda #cuvertura #tapet #casa #flori #stil floral

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Alegeti stilul floral pentru a va infrumuseta casa

Motivele florale nu inseamna neaparat culoare, dar reprezinta un bun prilej si indemn de a indrazni sa folositi culoarea. Fie ca este vorba despre pereti, ceramica sau materiale textile, motivele florale se declina la infinit, de la florile inmugurite de pe un tapet sau material textil pana la portelanurile fine acoperite de flori de inspiratie japoneza. Florile bicolore creeaza un efect subtil. De asemenea, cateva flori pictate de mana sau aplicate pe un colt al unei mobile creeaza un decor discret.

Culegeti inspiratia direct din gradina

Identificati florile care va inspira ceva sau pe cele pe care le indragiti in mod deosebit: formele si culorile lor va vor ajuta sa gasiti idei foarte bune pentru decorarea casei.

Peretii transformati in adevarate gradini

Exista o mare varietate de stiluri de tapet in aceasta categorie: de la motive Art Deco (stilizate) de flori de cires, pe cat de frumoase, pe atat de subtile, sau hortensii impozante, colorate, pana la mici motive florale, traditionale, campestre.

 

Incercati mici picturi pe mobilier sau o pictura pe perete

Incercati sa adaugati mici motive florale sau de frunze pe panourile unui dulap, pe un cufar, pe sertarul unei comode, unei noptiere sau pe scaune, pentru a da stil mobilierului dvs. O ramura de cires inflorit pictata pe un perete va imprima o atmosfera deosebita unei incaperi.

Superbele imprimeuri florale

Alegeti din superbele imprimeuri sau broderii florale care se gasesc in magazine sau in pravaliile de antichitati. Folositi-le in locuri neobisnuite pentru a crea surpriza: pe un scaun de epoca sau pentru a acoperi o usa capitonata…

Finetea portelanului

De la serviciiile de ceai din epoca Victoriana pina la vesela fina din Extremul Orient si la florile mari ale anilor ‘60, motivele florale abunda cand vine vorba despre portelan. Pe o fata de masa alba, astfel de comori vor fi cu siguranta puse in evidenta cu maximum de efect.

Flori lucrate de mana, tusa de creatie proprie

Tricotati-va sau crosetati-va propriile suporturi de farfurii, seturi de masa sau protectii pentru ceainice, folosind motive florale. Le veti privi si folosi cu si mai multa placere!

Cuverturi de pat cu valoare sentimentala

Folositi materiale textile retro sau bucati de perdele vechi cu motive florale, pentru a crea cuverturi de pat care vor avea o valoare sentimentala. Cuverturile de pat crosetate, din motive florale, multicolore sau uni, au, de asemenea, un aer romantic irezistibil.

Splendoarea florilor naturale

Folositi mai multe vaze vechi de diferite culori si forme. Impodobiti-le cu flori din gradina sau cu buchete de camelii, hortensii sau floarea-sorelui pentru un efect puternic.

Florile artificiale pot fi spectaculoase

Exista in prezent o mare diversitate de flori artificiale de foarte buna calitate. Va puteti amuza realizand buchete deosebit de originale si spectaculoase, asortate cu interiorul dumnevoastra, pe care sa le folositi la sfarsit de sezon sau atunci cand nu aveti flori naturale la indemana.

Diverse detalii cu motive florale

Abajururile pot fi acoperite cu materiale florale. Puteti folosi butoane in forma de flori, la comode si noptiere sau adauga o floare din portelan la extremitatea unui snur de lampa. Chiar si umerasele din dulap pot primi decoratie florala.

Doua sfaturi utile:

  • Daca lucrati cu multe imprimeuri diferite, incercati sa folositi o gama de culori simpla. Va va fi mai usor sa va jucati cu varietatea motivelor, pe aceeasi culoare.
  • O abundenta de motive florale se acorda mai bine spatiilor sic si bine organizate.

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea