Casa

#tapet #etajera #birou #camera copilului #mochete

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Ajutati-va copiii sa aiba o camera frumoasa! (partea a II-a)

Toti copiii merita sa aiba o camera frumoasa, un loc agreabil unde sa se joace, sa doarma si sa creasca frumos. Personal, cred ca omul care va deveni intr-o zi va purta intr-o anumita masura si amprenta ambientului camerei in care a crescut. A decora camera copilului este in acelasi timp o bucurie si o placere, este inca o ocazie de a va arata toata dragostea pe care i-o purtati. Tentatia de a decora camera copilului asa cum ne-am fi dorit-o noi este mare…, dar nu uitati ca acest spatiu ii apartine lui, deci lui trebuie sa ii semene!

Parchet sau mocheta pentru sol?

In general, solul dur este mai usor de intretinut (considerat mai igienic), dar mai putin confortabil cand este vorba de joaca pe jos. Mochetele, mult timp asociate cu ideea unui cuib de praf si responsabile pentru diverse alergii, castiga teren in prezent. Sunt mult mai sanatoase (putand fi din material natural) si mult mai usor de intretinut decat in trecut. Sunt confortabile si ofera un confort termic si acustic mai bun pentru camera. De mentionat ca mocheta necesita trecerea zilnica a aspiratorului si nu este compatibila cu incalzirea in pardoseala.

Preferati armoniile simple si tonurile uni

Toate culorile sunt binevenite, cu conditia sa nu fie mai mult de trei culori diferite. Evitati ambientele incarcate si pestrite (pot deveni obositoare), deoarece jucariile si accesoriile aduc suficiente culori. Puteti colora doar unul din cei patru pereti (intr-o culoare care-i place copilului), ceilalti ramanand disponibili pentru decoratiile personale, inevitabile de la o varsta. Evitati frizele tematice, deoarece copiii se plictisesc repede.

Dar preferintele pentru culori se schimba…

Intrebati periodic copilul daca ii mai place culoarea peretelui /peretilor si revopsiti in noile lui culori preferate sau puneti tapet, daca este cazul.

Biroul

Volumul spatiului de depozitare pentru coltul biroului este direct proportional cu volumul de studiu.

Este bine de prevazut un corp cu sertare si o etajera, bine ancorata in perete.

Dimensiunea biroului evolueaza si ea odata cu varsta copilului. Atentie insa, cu cat biroul este mai mare, cu atat poate fi si mai multa dezordine pe el! In ce priveste lumina, apropierea de fereastra, este de preferat. Daca lumina vine din lateral, trebuie tinut cont de mana cu care scrie copilul, ca sa nu aiba umbra pe foaie.

Ordine in camera?

Rar tin copiii ordine in camerele lor! Nu va asteptati ca un copil sa-si plieze frumos lucrurile si sa le depoziteze ordonat. Marea majoritate a acestor camere nu dispun de suficient spatiu de depozitare care sa le permita copiilor sa tina ordine. Deci incercati sa facilitati lucrurile, amenajand suficiente spatii de depozitare, divizate intr-o maniera clara, astfel incat copiii sa plaseze si sa gaseasca totul foarte usor.

Ce copil nu isi doreste o cabana in camera ?

Spatiul de joaca este la fel de important ca si camera in sine. Acest spatiu poate fi in mijlocul camerei copilului sau un simplu colt in bucatarie, sau in sufragerie, sau mai elaborat, astfel incat sa devina chiar o sala de joaca, special amenajata. Este foarte important pentru copii sa aiba un spatiu unde sa-si dea frau liber spiritului creativ, sa inventeze, sa invete, sa joace jocuri de societate… Ce copil nu si-ar dori, de exemplu, o cabana in camera lui ?

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea