Casa

#amenajarea casa #spatii depozitare baie #prosoape #cosuri #cutii #dulapuri suspendate

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Organizarea depozitarii in baie pentru dimineti frumoase!

La fel ca si bucataria, fiind deosebit de folosita, baia se compune din anumite elemente-cheie care trebuie luate in considerare inca din momentul organizarii ei. Baia trebuie sa fie functionala, dar in acelasi timp esetica, pentru a ne binedispune inca de dimineata. De fapt, aici ne petrecem ore sa ne aranjam, improspatam si “ferchezuim” pentru fiecre inceput de zi…si tot aici ne destindem un moment la fiecare sfarsit de zi. Este un confort ca baia sa fie agreabila, cu toate la locul lor, in orice moment! A avea suficient spatiu de depozitare in baie este deci primordial, dar cand il gandim, este bine de tinut cont de circulatia intre diferitele elemente de amenajare interioara.

Chiar in cea mai mica baie este necesar suficient spatiu de circulatie pentru a face posibila deplasarea cu usurinta de la lavoar la cada sau WC. Cum in general aceasta piesa este mica, merita o optimizare maxima. De aceea, intr-un spatiu restrans, serviti-va mai mult de pereti pentru depozitare decat sa instalati totul la sol. Exista o gama larga de dulapioare suspendate, dulapioare pe verticala, etajere sau alte sisteme, care pot fi folosite in acest scop.

 

In mod clasic, mobilierul pentru depozitare necesar in baie este dispus in jurul lavoarului, departe de dus si de cada, pentru a fi mai ferit de stropirea cu apa.

Cum spuneam, pentru a asigura confortul acestei incaperi, este bine sa scoatem din campul vizual toate maruntisurile specifice baii…si sunt multe! Produsele pentru baie, machiaj sau barbierit pot fi ascunse in cosulete, cutii sau ladite dragut decorate (doar cateva obiecte decorative isi pot gasi locul in baie, cum ar fi: cochiliile mari, pestii din lemn).

Prosoapele pot fi dispuse pe o etajera deschisa, la vedere sau sub lavabou intr-o mobila inchisa. Cele de maini pot fi puse in diverse cosulete, chiar suspendate, ca in imaginea de mai jos. Asortate in culorile perdelei de dus, ele pot deveni un decor simpatic si original.

Pentru a va putea dezbraca si aseza hainele confortabil puteti folosi o mobila mica, joasa cum ar fi: o ladita din rafie, un mic taburet, un scaunel…Acest tip de echipament poate fi plasat in locurile libere in care oricum nu ar incapea altceva: sub pervazul ferestrei, intr-un colt etc. Daca spatiul ne permite, ne putem rasfata cu un fotoliu sau un meridian!

Daca va doriti o baie pe sufletul dumneavoastra care sa nu semene cu toate baile, puteti renunta la utilizarea echipamentelor standard. Si aceasta piesa poate fi personalizata la fel ca orice alta incapere a casei, folosind mobilier ales cu atentie, care sa va reprezinte si sa va placa. Poate fi un mobilier modern, destructurat, cu sertare colorate care dau volum camerei, dar si energie

sau o mobila vintage, plina de poezie...

Va doresc o sala de baie revigoranta pentru dimineti frumoase!

 

Date contact :
Mioara Stoenica
Tel
. 0723 376 276
Web: mioarastoenica.com

E-mail: mioarastoenica@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica