Casa

#portelan #dantela #sticla #amenajare casa #mobilier vechi #stilul cottage #stilul Shabby Chic

Expertul Acasa.ro, Camelia Papp, designer de interior: De ce iubim stilul Shabby Chic

Printre multele stiluri “vintage” in voga, stilul Shabby Chic, sau rustic englezesc, are o nota aparte de romantism si feminitate. Se mai numeste si  Cottage.
 

Stilul isi are originea in Marea Britanie, mai exact provine din casele vechi de la tara, unde traiul este simplu si in care mobilierul este de buna calitate, insa uzat de trecerea timpului.

Amenajarea in stilul Shabby Chic  urmareste crearea unei atmosfere de calm si liniste, de camin, de visare si romantism, o “lume boema a bunicii” , plina de rabdare si farmec.

Intr-o perioada a modernismului anilor ‘80, plina de obiecte de plastic si sclipici, englezii de la tara au incercat sa-si pastreze autencititatea caminelor lor prin reciclarea pieselor de mobilier vechi.    


Promotoarea acestui stil, Rachel Ashwell, un designer contemporan, nascuta la Cambridge, in  30 octombrie 1959, a crescut printre papusile restaurate de mama sa si printre cartile vechi comercializate de tatal sau, anticar. Pasiunea sa pentru design s-a nascut in copilarie, pe cand vindea antichitati in pietele de vechituri. In anii ’80  Rachel Ashwell s-a mutat in Statele Unite, iar incepand din 1989 numele sau a fost sinonim cu cel al stilului Shabby Chic.

Caracteristici:

  • Folosirea mobilierului vechi sau cu aspect uzat.
  • Gama cromatica se rezuma la alb, ivoriu, gri deschis, precum si la nuante pastelate, suave de roz, crem, verde sau bleu.
  • Motivele folosite des sunt dungile si florile, mai ales trandafirii.
  • Folosirea portelanurilor, a sticlei vechi, a metalului invechit, a papusilor de portelan.
  • Folosirea ramelor elaborate, in culori pale, a picturilor pe mobilier, a cuferelor vechi, cosurile din nuiele sau candelabrele retro.
  • Textilele folosite (cuverturi, paturi, draperii) sunt din in si bumbac, albe sau ivorii.
  • Se folosesc mult dantela si volanasele.



Pentru ca problema rozului in dormitor poate fi una cat se poate de serioasa, pentru a “masculiniza” putin acest stil pastrandu-i, totusi, autenticitatea, putem introduce elemente rustice, sobre, cu linii drepte, insa cu colturile “roase” de timp, in acelasi timp punand accent  pe nuantele de gri si crem.



Sigur ca si acest stil poate constitui o baza de plecare pentru un stil eclectic, modern, folosind culori si texturi atipice si combinandu-l cu elemente de mobilier modern.

Surse foto: homedesignfind.com; thefabcorner.com; mychicadventure.com
 

Date de contact:
Camelia Papp
Interior Designer
Timisoara
Telefon:
0720.403.463; 0755.450.544

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Camelia Papp

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea