Casa

#mobila mansarda #design mansarda #mansarda

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Cum folosim eficient spatiul mansardei

Pentru unii misterioase, pentru altii captivante, cert este faptul ca mansarda este un spatiu special al unei case. Mansarda reprezinta ultimul nivel locuibil al unei constructii, avand o parte din peretii exteriori partial sau total inclinati, datorita pantei acoperisului.

Aceasta inclinare a peretilor este tocmai motivul pentru care o mansarda este mai dificil de mobilat si, in plus, este posibil ca si structura din lemn a acoperisului sa fie foarte prezenta si sa ocupe mult spatiu la acest nivel. Un spatiu-problema? In niciun caz, mai ales daca folositi cateva trucuri si reguli foarte simple si eficiente.

In primul rand, trebuie sa va ganditi ce functiuni se pot regasi in spatiul mansardei, in functie de dimensiunea locului. Daca spatiul este fragmentat in camere micute, probabil veti avea un spatii dedicate somnului – dormitoare - si eventual un spatiu de studiu sau o camera de hobby.
 

Sursa foto: acsihome.com

Sursa foto: pinterest.com

Daca totusi alegeti sa folositi mansarda ca un spatiu mare deschis, exista cateva optiuni uimitor de interesante: camera copiilor si loc de joaca pentru ei, camera familiei, camera pentru receptii, camera pentru hobby sau de ce nu, un mare dormitor. Un spatiu generos si luminos este mereu binevenit intr-o casa si in acest caz, nici nu veti simti apasarea unor pereti inclinati sau a unui spatiu mai putin inalt.

Sursa foto: moderncountrystyle.com

Sursa foto: pinterest.com

Sursa foto: pinterest.com


 

Sursa foto: moderncountrystyle.com


Ceea ce pune probleme de obicei in amenajare este chiar acea caracteristica speciala, peretii inclinati, care par ca ingusteaza spatiul. Toate aceste spatii pot fi ocupate cu mobila personalizata. De exemplu, puteti plasa acolo corpuri de mobilier joase cu rafturi, pe care, eventual, puteti pune un televizor, decoratii, poze sau carti. De asemenea, in aceste zone mai joase, daca spatiul permite se poate pozitiona patul, eventual orientat cu capul spre zona cea mai joasa a pantei. In acelasi mod, poate fi amplasata si o canapea. Tineti cont ca inaltimea minima uzuala necesara pentru circulatia unei persoane in picioare este 1,90 m. Daca alegeti sa transformati acest spatiu in camera copiilor sub zece ani, avand in vedere ca ei au o inaltime mai mica, pe acesti pereti pot sta foarte frumos dulapuri si rafturi cu jucarii. Pentru cei mici va fi minunat sa aiba o camera adapatata la inaltimea lor si se vor simti foarte confortabil.

Sursa foto: pinterest.com


Sursa foto: pinterest.com

In privinta finisajelor, incercati sa alegeti culori deschise si pastelate pentru a oferi impresia de spatiu. Folositi si structura aparenta in folosul dumneavoastra, pastrand culoarea naturala a lemnului sau inchizand-o pentru un contrast care va iesi in evidenta. Pastrati un decor minimalist, cu o gama cat mai restransa de culori si cu mobilier integrat in spatiul rezidual – cu o inaltime sub 1,60 m – in cazul in care mansarda dumneavoastra nu este foarte generoasa.



Sursa foto: pinterest.com

Sursa foto: pinterest.com

Asadar, mansarda este un spatiu deosebit intr-o casa, de aceea alegeti cu grija finisajele si mobilierul. Dumneavoastra puteti da nuantele favorite acestui spatiu: confortabil, generos, festiv, jucaus sau misterios.

Date de contact:
Arhitect Silvia Maria Teodorescu

Telefon: 0741 68 04 73
E-mail: teodorescu.maria.silvia@gmail.com














 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Silvia Maria Teodorescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea