Casa

#pereti #draperii #lampa #vopsea #culoare #canapea #abajur #flori #scaun #fata de masa

Expertul Acasa.ro, designerul Mioara Stoenica: Entuziasmul si energia interiorului in stil colorat

Culoarea este tusa cea mai personala pe care o puteti aduce in interiorul dumneavoastra. Turcoazul viu sau rozul bombon al unora poate reprezenta un gust indoielnic pentru altii, in timp ce tonurile neutre, pale, adorate de decoratorii profesionisti pot parea nuante terne pentru cei care iubesc culorile vii si stralucitoare. Cel mai important este sa priviti bine in jur, sa va inspirati, pentru a descoperi care sunt culorile care va atrag cu adevarat.

Alegerea unei palete

Lucrati in culorile care va plac si veti fi cu siguranta multumiti de rezultat. Nu va fie teama sa faceti probe. Cautati combinatiile culorilor care va fac sa vibrati.

Impresie spectaculoasa

Puteti inunda o incapere cu o culoare care va place pentru a crea o senzatie puternica, spectaculoasa. Este amuzant sa introduceti culoare in incaperi, indiferent ca este vorba despre culoarea mai potolita a prunei sau de un roz bombon. Indrazniti!

Incercati o culoare noua

Pentru a incerca o culoare noua, vopsiti un singur perete. Veti avea ocazia astfel sa constatati daca va simtiti bine in compania acelei culori. Puteti, de asemenea, sa vopsiti un perete doar pana la jumatate pentru a introduce culoare.

Totul sta in detaliu

Introduceti culoare prin detalii, de exemplu obiecte care pot fi deplasate, cum ar fi un scun deosebit (“crazy chair”, cum il numesc designerii de interior). Acest lucru va permite schimbare si creativitate in acelasi timp. Triati-va lucrurile si incercati sa le combinati, sa le aranjati in asa fel incat sa spuneti o mica poveste.

Colorati lumina si veti schimba atmosfera

Folositi abajururi sau becuri colorate pentru lampi si aplice pentru a crea o atmosfera plina de culoare seara . O lustra din sticla colorata va colora frumos lumina si diferitele materiale din incapere.

Un sol plin de energie

Ca si culoarea peretilor, culoarea solului poate crea o impresie la fel de puternica. Tonuri vii pot fi puse in valoare si intarite cu ajutorul covoarelor in culori sau in dungi.

Materialele textile ofera variante fara numar

Pentru a indulci decorul unei camere, cel mai eficient mijloc este folosirea textilelor: tapitati mobilele cu materiale interesante, instalati perdele si draperii la ferestre si asezati pe masa o fata de masa frumoasa. Melanjati motivele, materialele si culorile pentru a crea stiluri diferite.

Prospetimea si frumusetea fara egal a florilor

Utilizati florile pentru a aduce culoare, intari un stil sau crea un contrast de culoare in incapere. Alegeti vaze de forme si stiluri diferite.

Canapeaua ramane una dintre piesele-cheie

Schimbati culoarea canapelei, fie  vopsind-o in ton cu camera sau folosind huse. Poate deveni pata de culoare  principala a camerei sau se poate proiecta frumos pe un perete sau pe  un sol colorat.

Tuse de culoare

Adaugati o tusa de culoare cu ajutorul unui abajur/picior de lampa colorat sau vopsind fondul unei etajere dintr-un bufet sau tabliile unei usi. Vesela poate, de asemenea, sa schimbe echilibrul culorilor.

Arta

Operele de arta (inclusiv arta strazii) pot transforma o incapere intr-un adevarat spectacol.

Pe scurt, a trai intr-un decor colorat este ca si cum v-ati oferi in fiecare zi un buchet de flori!

Date contact:

Mioara Stoenica

Tel. 0723 376 276

E-mailmioarastoenica@yahoo.com

 

Web: mioarastoenica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mioara Stoenica

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea