Casa

#lucrari #anunturi #instalator #trusa #firma #recomandari #aspect

Specialistul Acasa.ro, Florentina Terziu: Cum alegem un instalator potrivit

Indiferent daca serviciile unui instalator sunt necesare pentru lucrari de anvergura ce presupun modificarea completa a spatiului de locuit sau doar pentru probleme minore ce pot aparea pe neasteptate, o importanta majora o are alegerea unui specialist potrivit pentru o astfel de interventie. Alegerea unui instalator competent, chiar daca poate presupune un efort financiar mai ridicat, reprezinta o investitie pentru un orizont mare de timp.

Lucrarile de amploare presupun si un interval mai mare de timp in vederea planificarii tuturor activitatilor necesare, in consecinta, sansele gasirii unui specialist competent vor creste, de asemenea. Evenimentele care apar insa intr-un mod neprevazut necesita insa o reactie mult mai rapida si mai prompta.

Acesta este motivul pentru care cautarea unui instalator potrivit ar trebui sa aiba loc chiar daca in viitorul apropiat nu vom intentiona sa apelam la astfel de servicii.

Recomandarile, primul criteriu de selectie

Cea mai la indemana varianta o reprezinta recomandarile primite din partea unor alte persoane aflate in cercul nostru de cunostinte si de prieteni. Cei care au beneficat la randul lor de serviciile unui astfel de specialist ne pot oferi informatii pretioase, ne pot comunica detalii asupra lucrarilor de care au beneficiat (sunt ele similare cu cele pe care dorim noi sa le efectuam?) si ne pot indruma in alegerea pe care urmeaza sa o facem.

Firmele specializate ofera garantii

Apelarea la serviciile unei firme specializate in domeniu se poate justifica in cazul unor lucrari de o mare complexitate.

Un principal beneficiu il reprezinta un control sporit asupra desfasurarii lucrarii, exista o siguranta mai mare asupra investititiei pe care o efectuam. In acest caz, nu mai exista riscul neprezentarii la locul de munca al instalatorului, dupa incasarea unor prime sume pentru activitatile prestate si va fi mult mai facila adresarea catre firma in cazul aparitiei unor probleme ulterioare decat catre un specialist independent. Singurul inconvenient in acest caz este costul mai ridicat al specialistului. 

Nu se recomanda alegerea unui instalator potrivit prin intermediul anunturilor postate in diferite ziare, preferabila fiind realizarea cautarilor prin intermediul internetului.

Detaliile conteaza!

Urmatoarea etapa in alegerea unui instalator potrivit o reprezinta o prima intalnire si purtarea de discutii amanuntite asupra a ceea ce se doreste a fi remediat. In acest moment se poate solicita si vizionarea unei lucrari pe care a efectuat-o anterior. A observa o activitate anterioara ne poate oferi informatii importante asupra calitatii muncii prestate, asupra atentiei la detalii, asupra pedanteriei specialistului, chiar fara a fi experti in acest domeniu.

Alte aspecte asupra carora ar trebui sa ne concentram atentia: aspectul fizic ingrijit, trusa de scule folosita, calitatea acestora (daca sunt ieftine nu a avut multe lucrari pana in prezent, nu a investit in calitatea muncii sale) si modul de depozitare (imprastiate haotic – persoana este neatenta si distrata).

Florentina Terziu

florentina_terziu@yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Terziu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea