Casa

#mobila vintage #mobilier lemn # decor vintage

Expertul Acasa.ro, Margit Karacsony, designer mobila: 5 decoruri vintage pentru casa ta

O casa cu decoruri sau mobila vintage are un farmec aparte. Reinventat in fiecare sezon, acesta reuseste sa ofere fiecarei locuinte aerul simplu si confortabil de „acasa”. Iata 5 idei pentru a reusi si tu sa ai un camin vintage fara prea mult efort sau investitii serioase din buget.

1. Candelabrele. Fie ca gasesti un candelabru supradimensionat in magazinele de antichitati sau o piesa noua, dar la un pret rezonabil, un element de decor care iti va reflecta culorile camerei nu poate fi decat un atu pentru tine. Daca preferi sa investesti in alte elemente vintage, iti poti accesoriza lustra banala cu cateva siraguri de margele. Efectul este garantat.

2. Parfumul de camera. Nu apela la odorizantele artificiale pentru a reimprospata aerul din camera. Mai degraba pune cate o floare in vase de desert din cristal. Aspectul delicat te va uimi garantat, iar parfumul natural al florilor (poti profita in acest sezon de parfumatele crizanteme) este de eneegalat.

3. Creeaza un colt romantic. Pare dificil, dar de fapt este chiar simplu sa gasesti un spatiu, fie si in living, pentru un colt aparte. O masa sau un secretaire micut, cu forme romantice, curbate si cu modele in relief reprezinta o alegere perfecta. Putina culoare va inveseli atmosfera. Dincolo de aspectul estetic, un astfel de colt are si un aspect practic important: poate gazdui cartea preferata, agenda de lucru, produsele de machiaj sau bijuteriile si, de ce nu, poate servi drept loc de servit ceaiul. Nu-ti fie teama sa amesteci stilurile, se poarta stilul eclectic care presupune tocmai acest lucru.

4. Cuverturi cu stil. Acopera canapeaua sau divanul cu o cuvertura lucrata manual pentru un plus de eleganta. Dincolo de faptul ca orice obiect handmade inseamna „unic”, poti fi sigur(a) ca o astfel de piesa va fi remarcata de toti musafirii. In plus, iti va tine de cald in serile racoroase ce vor urma.

5. Draperiile. Nimic nu spune vintage mai direct decat niste draperii grele care se asorteaza cu celelelate elemente vintage din camera. Leaga-le cu un snur auriu, gros si vei obtine efectul dorit.

Pont de final: Nu ascunde fotografiile vechi, exploateaza toate ramele vechi (sau mai noi) din casa. Locuintele vintage spun mereu povesti si detin secrete bine pazite. Si cum altfel sa sugerezi acest lucru daca nu prin amintirile cele mai de pret?

Mai multe sugestii si fotografii gasiti pe DecoVintage.ro, iar daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati! 

Foto: Decovintage.ro, Pinterest

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Margit Karacsony

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea