Cariera

#cautare job #interviu angajare #angajari #loc de munca #cv #job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Daca vrei doar un job pentru a primi doar un salariu este de ajuns sa-ti faci un CV bun, sa-l postezi pe site-urile de specialitate si sa astepti. Si doar propozitia pe care tocmai ai terminat-o de citit iti este suficienta. Decat sa citesti si restul textului, mai bine mai scrie ceva in CV sau citeste sutele de articole cu titlul Cum sa te prezinti la un interviu. Unele chiar sunt de mare ajutor.

Daca vrei sa-ti construiesti o cariera, atunci iti recomand sa citesti si randurile de mai jos.

Ce inseamna aici sa schimbi paradigma?

Acum te consideri un posibil viitor angajat al companiei „X”?...

Schimba!...

Fii un posibil viitor angajator al companiei „X”!

Cum schimbi paradigma?

  1. Scrie o lista cu zece caracteristici, cele mai importante pentru tine, pe care trebuie sa le aiba compania care vrei să lucreze pentru tine;
  2. Fa-ti un Top 10 al companiilor care, la prima vedere, par sa se incadreze in conditiile tale;
  3. Analizeaza fiecare companie dintre cele zece. Acorda-le puncte de la 1 la 10 pentru fiecare caracteristica aleasa de tine; Daca te gandesti ca este imposibil sa afli anumite informatii despre companiile selectate, atunci mai bine te intorci la primul paragraf.
  4. Acum, dupa ce ai aflat informatiile de care aveai nevoie, analizeaza scorurile obtinute si fa-ti un Top 5 al companiilor cu cel mai mare punctaj;
  5. Personalizeaza-ti CV-ul pentru fiecare dintre cele zece companii. Asta nu inseamna sa infloresti informatii sau sa minti. Inseamna sa intelegi ce anume apreciaza fiecare companie la angajatii sai si sa reliefezi acele aspecte.
  6. Trimite CV-ul! Dar nu te multumi sa astepti sa fii sunat pentru ca te trimit din nou la primul paragraf al acestui articol. Asigura-te ca oamenii de decizie din compania pe care vrei sa o angajezi stiu de existenta si dorinta ta. Mergi pana la sediul companiei. Lasa un CV si la receptie. Lasa separat si o scrisoare de intentie cu un destinatar clar precizat. Spune-le persoanelor de acolo ceea ce iti doresti si intreba-le ce poti sa faci mai mult decat sa trimiti un CV si sa astepti.
  7. Dupa ce ai mers la toate companiile poti sa iei si o pauza binemeritata. O zi, maxim doua. Sa nu uitam obiectivul!... Pauza nu insemna sa mergi pe litoral sau la munte... Oricum nu ai bani, inca nu esti angajat. Pauza inseamna sa pregatesti planul B in cazul in care nu vei fi sunat sau sa te pregatesti mental pentru fiecare interviu in parte.
  8. Aminteste-ti ca ai schimbat paradigma. Schimba-ti si atitudinea! Daca ai urmat cei sapte pasi de mai sus, esti in cunostinta de cauza, esti in control. Din cinci companii te-au sunat doua?... Perfect!
  9. Pregateste-ti costumul sau jeansii! Daca nu ai mai purtat in ultimele doua luni un costum, fa bine si, cu doua zile inainte de interviu, pune costumul pe tine si plimba-te prin oras. Acomodeaza-te cu el! E foarte important sa te simti confortabil la marea intalnire.

Ziua interviului.

10. Ai schimbat paradigma! Esti in cunostinta de cauza! Ti-ai schimbat atitudinea! Te simti bine in costum! Fii increzator, nu arogant!...

Succes!

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Alexandru Busila

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea