Cariera

# alexandru busila #psihoterapeut #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Subsemnatul Busila Alexandru declar pe propria raspundere ca o perioada destul de mare din viata mea am ravnit la ideea de a fi cel mai inteligent. Recunosc faptul ca am fost invidios pe alti oameni care erau si sunt in continuare mai inteligenti decat mine. Recunosc si faptul ca am considerat nedrept ca alti oameni,  mai putin inteligenti decat mine, obtineau rezultate mult mai bune.
 
 
Recunosc, am suferit  pentru ca nu m-am nascut mai inteligent. Si recunosc, poate ca as mai fi suferit mult timp daca nu eram destul de inteligent incat sa citesc si mai ales sa inteleg gandurile lui Daniel Goleman: "La bine sau la rau, inteligenta poate sa nu aiba nicio importanta atunci cand sentimentele ii iau locul."

Aproape de fiecare data, in restructurarile cognitive (analiza si reformularea gandurilor negative pe care oamenii le au fata de ceilalti sau fata de ei insisi) din timpul sedintelor de terapie, oamenii erau uimiti de invaliditatea propriilor ganduri. Si atunci ma intrebau: Cum am ajuns sa gandesc asa, Alex? Iar raspunsul meu pregatit cu grija dinainte era: Pentru ca ai fost binecuvantat sa simti, sa ai emotii.

In urma cu mai bine de zece ani, incheiam un ciclu important din viata mea. Patru ani student la psihologie si sociologie. Mi-am continuat formarea ca psihoterapeut prin urmarea unui master in terapii cognitiv comportamentale de scurta durata. Intre timp am facut 300 de ore de dezvoltare personala in aceeasi specializare. O alta latura a carierei mele profesionale este reprezentata de activitatea de trainer si consultant in mediul organizational. Aici am avut ocazia sa dau sfaturi (fapt care nu se prea intampla in cabinetul de psihoterapie). Si stau uneori si ma intreb:

Ce isi poate dori mai mult un om, care vrea sa-si ajute semenii, decat ceea ce am eu?...Sansa de a face psihoterapie (unde ajut oamenii sa afle singuri raspunsurile la intrebarile legate de viata lor personala) si sansa de a fi trainer (unde le ofer oamenilor raspunsurile la intrebarile legate de viata lor profesionala).

Date de contact:
Alexandru Busila

Trainer HPDI
Web: hpdi.ro
Facebook: HumanPerformanceDevelopmentInt

Articole scrise de Alexandru Busila

  •  
  •  
Alexandru Busila