Cariera

#cariera #reinventare #jon recesiune #imagine profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

La prima vedere, te-ai putea gandi ca este aproape imposibil sa iti gasesti un job pe timp de recesiune. Cu toate ca eforturile sunt mai mari decat in mod obisnuit, nu este nici pe departe imposibil. Afla  ce poti face pentru a-ti gasi un job pe timp de criza!

1. Alege un domeniu profitabil

In masura in care specializarea ti-o permite, ideal ar fi ca, in aceasta perioada, sa te orientezi catre un domeniu profesional profitabil, afectat cat mai putin de criza . Alege chiar si un job temporar care sa iti aduca un venit decent, pana cand gasesti locul de munca ideal.

2. Reinventeaza-te!

Ideal ar fi sa incerci sa iti gasesti un loc de munca in domeniul in care ai studiat, insa nu dispera daca respectivul sector de activitate pur si simplu nu este bine reprezentat in momentul de fata. Bazeaza-te si pe pasiunile tale adiacente, care nu au neaparat legatura cu pregatirea ta academica, si vezi daca nu cumva te pot ajuta in cariera! Odata ce ai descoperit care este directia inspre care trebuie sa te indrepti si care sunt calitatile si competentele care te vor ajuta sa obtii un job si pe timp de recesiune, concentreaza-ti toata energia in directia respectiva pentru a reusi.

3. Revizuieste-ti imaginea profesionala!

Pe timp de criza, este momentul sa iti scoti toate armele la bataie. Cu alte cuvinte, sa inveti sa iti vinzi imaginea profesionala. Pentru a atinge acest scop, revizuieste-ti CV-ul, include cuvinte si expresii potrivite (pe care le gasesti in descrierea jobului, cerintele companiei etc.) si nu uita nici de scrisoarea de intentie persuasiva.

4. Iesi din zona ta de confort!

Recesiunea nu este o perioada care sa iti permita sa alegi un job in detrimentul altuia. Pentru a avea un salariu lunar, cateodata te vei vedea nevoit sa faci si compromisuri ori sa iei decizii dificile. Pentru a progresa in cariera, indrazneste sa iesi din zona ta de confort si sa accepti joburi, in cazul in care ti se ofera, pe care nu te-ai vedea facandu-le (fie pentru ca ti se par prea dificile, fie ca le consideri sub demnitatea ta).
Cateodata, angajatorii cauta candidati care dau dovada de pasiune, care poate compensa cu succes lipsa experientei profesionale.

5. Cauta un job prin toate mijloacele posibile!

Dupa ce ai aplicat online - pe site-urile de joburi, pe cele ale companiilor etc. - si ai raspuns anunturilor din ziare, ai putea crede ca ti-ai epuizat toate metodele de a-ti cauta un job pe timp de criza.

Ei bine, nu: incearca toate variantele pe care le ai la dispozitie pentru a-ti gasi un loc de munca, printre care aplicarea direct la sediul companiei, contactarea cunostintelor (fie ele si doar pe Facebook) care lucreaza in firma pe care ai pus ochii etc.

In recesiune, nu ezita sa apelezi si la prieteni ori cunostinte care ti-ar putea spune despre existenta unui job care nu a fost facut public

Recesiunea nu iti permite sa fii timid ori timorat cand iti cauti un job!

Cristina-Andreea Dumitras

Telefon: 0730.643.789
E-mail: office@clarismart.ro
Web: clarismart.ro
Facebook: Clarismart - Recrutare si selectie personal

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Andreea Cristina Dumitras

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea