Animalute

#hrana caini #caini #adoptie la distanta #adoptie caini

GALERIE FOTO Expertul Acasa.ro, Elena Carstea: Ce presupune adoptia la distanta a unui animal!

Daca sunteti iubitor de animale, dar nu dispuneti de timp sau spatiu pentru a convietui alaturi de un astfel de “prieten”, puteti opta pentru adoptia la distanta. Ganditi-va ca, atunci cand ajutati un caine fara stapan, va ajutati implicit pe dumneavoastra si comunitatea din care faceti parte, pentru ca inca un caine sau doi vor pleca de pe strazi unde nu este locul lor si unde nu-i vrea niciunul dintre noi.

Ce implica sau ce inseamna adoptia de la distanta

  • gasiti un catel pe care il indragiti sau pe care l-ati vazut in adapost si publicati fotografia lui pe site-urile de socializare. Gasiti o persoana care poate sa-l gazduiasca, iar dumneavoastra trimiteti pentru catel, lunar, mancarea necesara (un sac de 10 kg cu mancare pentru caini costa 25 lei).
  • atunci cand aflati de cineva care are unde sa gazduaisca un catel sau mai multi, dar care nu are posibilitati financiare sa-i intretina, oferiti-va sa asigurati unui catel hrana lunara.
  • vizitati-va uneori catelul pe care il ajutati sau rugati gazda sa va trimita fotografii cu el.

In continuare, am sa va prezint catei pe care ati putea sa-i adoptati de la distanta. Daca sunteti de acord cu aceasta forma de adoptie, o sa va alegeti un catelus, o sa-i dati un nume si o sa-i asigurati cele necesare supravietuirii, in timp ce alte persoane pe care le vom gasi o sa-i gazduiasca. O sa va trimit lunar fotografii cu catelul dumneavoastra, iar, daca veti dori vreodata sa-l vizitati, usa va fi deschisa.

Vreau sa va fac cunostinta cu locuitorii micului meu adapost: Bobita, Codita, Ursula, Cosmina, Pufy, Tedy, Papy, Cocuta, Eva, Narcisa,  Zambiluta, Fetita,  Fram, Kali, Ochisor, Blacky, Lupita, Ariel, Sasha, Cara, Lulu. Ei toti sunt  catei abandonati pe care eu i-am adoptat. Pe unii i-am gasit atat de mici incat nici ochii nu-i deschisesera ca sa vada lumea in care sunt si i-am hranit cu biberonul, iar azi unii dintre ei sunt uriasi, au crescut de la cateva zeci de grame la cateva zeci de kilograme.

Lupita e o corcitura de lup, gasita anul trecut in drum spre mare. Era in strada si puteam sa o calc cu masina, pentru ca era prea mica si cu greu se vedea. Am oprit si am luat-o. Nu avea ochisorii deschisi si nu stiam daca o sa traiasca,  iar azi are 20 de kilograme.

Bobita este un caine foarte destept, mare si negru. L-am cunoscut in curtea de la serviciu in urma cu 7 ani si ma multumeam la timpul acela sa-i dau lui si celorlalti resturile de mancare care-mi ramaneau. Intr-o zi insa, Bobita s-a imbolnavit, si zile intregi am vazut ca nimeni nu se sinchisea. Asa ca intr-o zi nu am mai putut sa trec pe langa o fiinta care sufera si sa nu fac nimic….si l-am dus la cel mai apropiat cabinet veterinar unde a fost operat. Azi e bine, sanatos, stie sa salute, sa-mi dea mana si l-am luat in micul meu adapost unde are cusca pentru prima data in viata lui si nu-l mai gasesc dimineata, iarna, in parcare cu promoroaca alba pe blanita lui neagra si cu picioarele inghetate.

Cocuta este o corcitura de soricar, abandonata de stapani. Va inchipuiti cum era in primele zile: dezorientata, speriata, nu manca. Doar statuse in casa pana stapanii s-au debarasat de ea ca de un obiect fara suflet. Dupa cateva luni a facut patru pui cu picioare mici ca ale ei. Pe ea am adoptat-o eu impreuna cu un pui, ceilalti pui i-am dat spre adoptie si primesc vesti despre ei: sunt toti bine, au avut noroc sa ajunga pe maini bune.

Ochisor este un catel cu un ochi alb, pentru ca oamenii “buni” l-au lovit cu un tub de neon, iar cioburile i-au afectat un ochisor. De aici a primit si numele, Ochisor. Insa asa cum se spune, tot raul este spre bine…daca nu avea aceasta patanie nu cred ca azi ar fi fost la mine, hranit si protejat.

Kali a fost gasita de sora mea intr-un cimitir din Craiova, aruncata inca din prima ei zi de viata, intr-o punga de plastic. De aceea, numele Kali i s-a potrivit foarte bine: are culoarea neagra si era in cimitir, deci…..Kali, zeita indiana.

Blacky este alb cu pete galbene…Da, asa e, nu are nici o legatura cu blacky. La cateva zile dupa ce stapanii l-au abandonat a fost lovit de o masina…si bineinteles, vazandu-l in suferinta, am fugit cu el la medic… A fost operat de trei ori pentru ca vezica si intestinele lui erau rupte si iata ca traieste.

Toti acesti catei au fost candva abandonati, umblau pe strazile din oras. Azi ei sunt niste catei iubiti, ingrijiti. Pe altii i-am dat in “plasament”, ca sa zic asa. Adica exact ceea ce va propun si dumneavoastra: am gasit persoane care mai au un pic de spatiu unde sa gazduiasca un catel sau doi, iar eu le asigur hrana.

Haideti impreuna sa ajutam si un caine, si un om, si comunitatea in care vietuim zi de zi.

Date de contact:

Elena Carstea

E-mail: taratarini@yahoo.ro

Telefon: 0769036321

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elena Carstea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea