Vacante & Calatorii

#vacanta #catedrala mitropolitana #bicicleta #castelul huniazilor #vacanta Timisoara # Fabrica de Bere Timisoara

Expertul Acasa.ro, Larisa Toiu-Stan: Vacanta in orasul meu

Intotdeauna ne dorim sa mergem in vacanta, insa, atunci cand situatia financiara nu este deloc roz, va propun sa va rezervati cateva zile (vineri, sambata si duminica) si sa va bucurati de orasul vostru, pe bani putini.
 
Locuiesc in Timisoara de cand m-am nascut, adica de mai bine de 24 de ani. In toti acesti ani am reusit sa merg prin tot orasul si sa cunosc bine toate zonele. De ceva vreme insa, am incercat sa vad Timisoara ca un turist si sa ma las vrajita de magia orasului, exact asa cum fac atunci cand merg in orase noi din strainatate sau chiar din tara. Dar, fiind obisnuita cu locurile, parca nu mai am timp sa observ micile detalii care fac parte din farmecul orasului. Asa ca, mi-am propus sa vizitez Timisoara.
 

Am plecat de dimineata de acasa cu harta, telefon, aparat de fotografiat si avand doua zile la dispozitie sa ma plimb. M-am prefacut ca nu stiu cum sa ajung in centru, asa ca am intrebat oamenii de pe strada sa ma ghideze si am reusit sa ajung la autobuz. Am invatat multe in aceste doua zile, dar stiam ca in anul 1869 in Timisoara a circulat primul tramvai tras de cai si ca fost primul oras din Europa cu strazile iluminate electric.

Ajunsa in centru, in Piata Victoriei am observat Opera si Teatrul National, cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica din Timisoara, dar si Catedrala Mitropolitana. Fiind dimineata, m-am relaxat si am baut o cafea la o terasa gandindu-ma la traseul pe care vreau sa il fac. Am facut poze in special la statuia „Lupoaica cu puii” si la fantana arteziana „la pesti”.



Dupa aceea am mers sa vizitez Castelul Huniazilor (Muzeul Banatului). Deoarece s-a facut ora pranzului am decis sa mananc in Piata Victoriei. Poti sa alegi fast-food sau sa mergi la unul din restaurantele care au preturi acceptabile. Eu am ales sa mananc la un fast-food cu specific libanez. In mod normal, as fi mers prin Piata Libertatii spre Piata Unirii, dar am urmat un alt traseu deoarece strazile din Timisoara sunt in reabilitare. In Piata Unirii, am intrat la Domul Romano-Catolic, la Palatul baroc (Muzeul de Arta).



Asa cum as fi procedat si daca as fi in alt oras, am mers acasa sa ma schimb si sa explorez Timisoara noaptea. Poti alege sa stai in pub in Piata Victoriei, in Piata Unirii sau in complexul studentesc. Sunt foarte multi tineri in oras noaptea, in club sau la o bere.

A doua zi de dimineata am luat micul-dejun in oras la o cafenea. Am inchiriat o bicicleta si am pornit sa vizitez Muzeul Satului si Gradina Zoologica. Cu tristete am aflat ca Muzeul Satului este deschis doar in perioada 1 mai -1 septembrie. De acolo, am mers pana la Fabrica de Bere Timisoara, care este prima fabrica de bere din Romania, infiintata inainte de 1718 in cartierul Fabric din Timisoara. Se organizeaza vizite insa doar in anumite weekenduri pe an.

 

Am mai mers in parcurile din oras (Parcul copiilor si Parcul rozelor) si m-am plimbat pe malul Begai.
Practic, am platit mesele in oras care nu au fost atat de costisitoare ca in strainatate, am platit pentru biletele pentru tramvai si autobuz, intrarile la muzee, inchirierea bicicletei si diverse suveniruri.

 

Ca in orice oras pe care il vizitez mi-am cumparat un magnet de frigider. Va spun sincer, dupa aceasta experienta ma bucur ca locuiesc intr-un oras atat de frumos si complex si voi incerca sa ajung la toate obiectivele din oras, dar si din judetul Timis.

Astept poze si impresii din orasele voastre!

Date de contact:
Larisa Toiu-Stan
Web: larisastan.wordpress.com
Facebook: Larisastan
E-mail: larisastan89@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Larisa Toi-Stan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea