Vacante & Calatorii

#fontana di trevi #vacanta italia #vacanta roma

Expertul Acasa.ro, Larisa Toiu-Stan: Roma, destinatia de vacanta cu parfum de istorie

Strazi inguste, obiective turistice la tot pasul, restaurante cochete, parfum de istorie, Roma este locul ideal pentru o vacanta romantica si numai.
 

Intregul oras este un obiectiv turistic, insa, pentru mine urmatoarele locuri trebuie neaparat vizitate daca ajungeti in Roma.

Primul obiectiv ar fi Coloseumul. Am stat la coada aproximativ 30 minute, dar a mers foarte repede. Biletul intreg a fost 15,50 euro, iar pentru tinerii cu cuprinse intre 18 si 25 ani membri UE - 10,50 euro. Este cea mai frumoasa cladire din capitala Italiei, pe mine m-a fascinat fiecare coltisor.



Poti descoperi in continuare Fontana di Trevi in mijlocul unor stradute inguste, cand esti aproape de ea o poti auzi chiar. Nu uita sa iti pui o dorinta si sa arunci un banut in fantana. Sigur dorinta o sa ti se implineasca. Este plin de turisti in marea majoritate a timpului!



Daca ai ajuns la Roma trebuie neaparat sa vezi Vaticanul. Piata San Pietro este unul dintre locurile care sunt pline de spiritualitate. Aici poti vizita biblioteca Vaticanului, Muzeul si Capela Sixtina. Daca mergeti vara, cand ajungeti la Vatican, neaparat sa aveti un sal sau un tricou cu voi, pentru ca personalul de la securitate nu va lasa sa intrati daca nu sunteti imbracati adecvat. Merita sa urcati pana in varf, ca sa admirati privelistea. O sa aveti parte si de un pic de aventura, in drumul pana in turn trecand prin zone in care este loc doar pentru o persoana. Biletul de intrare costa 10 euro.

O alta sugestie daca anul acesta ati bifat Roma pe lista vacantelor este Castelul Sant’Angelo, cladire impunatoare de pe malul drept al Tibrului care are o
istorie tulburata. In lunga sa existenta, cladirea a servit mai intai drept mausoleu, apoi a devenit parte din zidul orasului si mai apoi a fost transformata intr-o fortareata. In cele din urma a ajuns sa serveasca drept resedinta papala si mai apoi drept inchisoare militara. In zilele noastre este un muzeu national si un important obiectiv turistic.

"Calatoria" noastra de astazi continua cu Pantheonul. Construit acum mai bine de 1800 de ani, minunata cladire a Pantheonului inca se ridica semeata ca o amintire a maretiei Imperiului Roman si reprezinta un important obiectiv turistic din Roma. Domul cladirii, cu o inaltime de peste 43 de metri, este impresionant. A fost cel mai inalt dom din lume pana in anul 1436, cand a fost construita Catedrala din Florenta. In varful domului exista o deschizatura mare, numita oculus, care era singura sursa de lumina a cladirii.

Insa de departe cele mai frumoase locuri din Roma sunt piatetele. Daca vrei sa simti cu adevarat pulsul capitalei Italiei trebuie sa mergi in Piazza di Spagna si sa te relaxezi pe scari.

Piazza Navona este locul ideal pentru a face o plimbare la finalul zilei. Cele mai multe terase pe metru patrat, multe lume, pictori, gata oricand sa iti faca un portret pe loc, cantareti, dansatori de step, oameni care stau nemiscati precum statuile.

Vacanta placuta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Larisa Toi-Stan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea