Vacante & Calatorii

#vacanta #punta cana #luna de miere #republica dominicana #vacanta copii #sporturi nautice #merengue

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: V-au placut peisajele din Piratii din Caraibe? Mergeti in Punta Cana, prima destinatie all inclusive din lume

Primul turist al Republicii Dominicane a fost Cristofor Columb, care, vrajit de acest colt al Lumii Noi, l-a botezat „Española”-“Mica Spanie”, recunoscandu-i astfel frumusetea deosebita.

Cristofor Columb a infiintat apoi primul oras din Lumea Noua, Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, si de atunci istoria acestui loc s-a rescris si s-a imbogatit sub stapanirea franceza si spaniola.

Astazi, Republica Dominicana s-a transformat intr-o destinatie pe care cei care au avut norocul sa o viziteze o numesc “de vis”, fara a exagera. Restul viseaza la ea, atrasi de imaginile care-ti taie respiratia.

Pe ritmuri de merengue si bachata

Tara cu 9,5 milioane de locuitori primeste anual peste 5 milioane de vizitatori straini, fara a-i stirbi insa din prospetimea naturii, data fiind grija autoritatilor pentru conservarea mediului inconjurator, ceea ce le ofera vizitatorilor o vacanta in mijlocul unei naturi curate, nealterate.

Peisaje de vis

Republica Dominicana este un loc binecuvantat de natura cu tot ceea ce-ti poti dori de la o vacanta: cele mai bune plaje din Caraibe si de la Oceanul Atlantic, munti inalti si cascade spectaculoase, o vegetatie luxurianta si o fauna cum rar gasesti in alta parte. Republica Dominicana este o destinatie de top, un rai al iubitorilor de sporturi nautice, al pasionatilor de golf si al celor de gastronomie sau distractie. Un loc ales de multi pentru petrecerea lunii de miere sau pentru sejururi romantice, care insa poate fi o exerienta de neuitat si pentru cuplurile care merg in vacanta impreuna cu cei mici.

Multi spun ca nu exista un loc mai bun pe pamant pentru a te bucura de ritmurile de merengue si bachata, cu un cocktail cu arome tropicale in fata...

Punta Cana, perla turismului din Caraibe

Exista insa un loc care insumeaza toate aceste calitati la superlativ: Punta Cana, cea mai apreciata zona turistica a Republicii Dominicane si din Caraibe. Situata pe o peninsula care desparte Oceanul Atlantic de Marea Caraibelor, in estul insulei Hispaniola pe care Republica Dominicana o imparte cu Haiti, Punta Cana se poate lauda cu cele mai bune dintre resorturile din Republica Dominicana, aici fiind de altfel locul unde s-a nascut conceptul de all inclusive.

In Punta Cana sunt nenumarate posibilitati de distractie si relaxare, pornind de la snorkeling si scuba diving, kayaking, windsurfing la golf si chiar inot cu delfinii.

Sursa foto: tripadvisor.co.uk

Punta Cana este un loc cu adevarat deosebit ales de multe vedete si multi oameni simpli pentru petrecerea lunii de miere, fiind potrivita deopotriva si familiilor cu copii, oferind pentru acestia servicii excelente, adaptate nevoilor lor si nu in ultimul rand nenumarate posibilitati de distractie.

Distractie pentru toate gusturile

In Punta Cana se gasesc unele dintre cele mai bune 12 terenuri profesioniste de golf care au patruns si se mentin in topul celor mai apreciate 50 din lume. Nu in ultimul rand, pe o lungime de peste 35 de kilometri, se intind plaje paradisiace precum Macao, El Cortecito, Las Corales la Caraibe, Cabeza de Torro, Playa Bianca sau Juanillo.

Plaja Macao a fost declarata de UNESCO una dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe pentru nisipul sau fin si pentru palmierii care o umbresc, iar Dominicus, una dintre cele mai curate plaje, detinatoare a “Blue Flag” este populara pentru amatorii de scuba diving datorita recifului de corali care o protejeaza. In acelasi timp, Bavaro este considerata a fi una dintre cele mai bune 10 plaje din lume.

Plaje protejate de formatiuni de corali

Este bine de amintit ca Punta Cana are plaje protejate de formatiuni de corali, care se intind pe o lungime de peste 8 kilometri in paralel cu tarmul, fiind renumita pe plan mondial pentru locurile de diving.

In plus, temperatura ridicata a apelor atrage numeroase specii de animale marine, transformand Dominicana intr-un paradis pentru exploratori si naturalisti.

Sa nu mai amintesc de nuanta nisipului, de un alb ireal, care, in combinatie cu albastrul-turcoaz al apei marii creaza o senzatie de vis.

Pe urmele „Piratilor din Caraibe”

In zona Punta Cana, o importanta atractie este Parque Nacional Del Este, inclus in patrimoniul UNESCO, care se intinde pe o suprafata de peste 40.000 de hectare, fiind renumit pentru cele 200 de pesteri ale sale. Din acest parc face parte si impresionanta insula Saona, care se mandreste cu flora si fauna sa exotica. Se organizeaza excursii de o zi in Saona, loc unde s-au turnat nenumarate filme si reclame, „Piratii din Caraibe  fiind doar unul dintre aceste productii. Locul este deosebit, plaje precum Canto de la Playa sunt ca din vise, nu ratati daca ajungeti aici snorkelingul sau scuba diving, mai ales ca, din cand in cand, pot fi vazuti si delfini.

Daca va place natura, vizitati si Manati Park, Punta Cana Ecological Reserve, urmarind trasee prin padurea tropicala sau Los Haitises National Park, un loc unde va veti bucura atat de plaja, cat si de munti si cascade si ii veti putea cunoaste pe membrii tribului Taino, populatia bastinasa a Republicii Dominicane.

Aflati maine care sunt atractiile de neratat din Punta Cana, dar si cat costa o vacanta in acest colt de Rai.

Date de contact

Site: consilierturism.ro

Facebook/consilierturism.ro

E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea