Vacante & Calatorii

#barcelona # vacanta barcelona #obiective Barcelona #Muzeul Picasso

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Un oras si 7 motive pentru a-l vizita - Barcelona

Barcelona este in top 10 al celor mai vizitate orase din lume, iar motivele pentru care aceasta urbe cu 1,5 milioane de locuitori atrage anual peste 8 milioane de turisti straini sunt nenumarate.

In primul rand, Barcelona are o amplasare deosebita, pe malul Mediteranei, si se desfasoara pe coline si pe dealuri, apoi are o istorie veche care se tot rescrie, este un regal pentru iubitorii artei, cei ai arhitecturii, pentru cei romantici, dar si pentru impatimitii shoppingului. Deloc de neglijat, Barcelona nu este o destinatie scumpa, gasesti aici tarife la cazare pentru toate buzunarele, este un loc unde poti sa mananci bine, esti bine primit, pe scurt te simti ca acasa.

Pe strazile pietonale si pe largile bulevarde umbrite de platani domneste o atmosfera de vacanta, totul este foarte bine sistematizat, ingrijit, domneste o atmosfera boema, se vede ca oamenii se bucura de viata.

Mai jos, cateva din atractiile Barcelonei ce nu trebuie ratate.

1. Operele lui Gaudi

Cand spui Barcelona, primul gand te duce la Antoni Gaudi, vestitul architect care a lasat in urma sa o serie de opere care au devenit emblemele orasului - catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, la Predrera.

Chiar daca nu a fost inca finalizata, Sagrada Familia, vestita catedrala cu formele sale crenelate care seamana cu un castel de nisip, chiar daca sunt inspirate din muntele sacru al Cataloniei, Montserrat, este un obiectiv care nu trebuie ocolit. Gaudi a murit fara a-si vedea opera finalizata, lucrarile continuand si astazi.

Parcul Guell, cu terasele si bancutele sale din mozaic fin, multicolor, si micul palat cu forme de poveste este deopotriva un loc romantic si o invitatie de intoarcere in lumea copilariei. O alta capodopera lui Gaudí, La Pedrera, construita intre 1905 si 1910, numita initial Casa Milà, te incanta cu a sa fatada din piatra gri, valurita. De pe acoperisul La Pedrera ti se desfasoara toata Barcelona la picioare, iar un etaj mai jos este un mic muzeu dedicat muncii lui Gaudi.

Sursa foto: spainisculture.com

2. Plimbati-va pe Rambla!

Acest bulevard pietonal, de fapt o insiruire de cinci stradute care poarta astazi numele de Las Ramblas, este cel mai aglomerat loc din Barcelona. Pe Rambla, alaturi de magazine si restaurante, se gasesc si cateva locuri unde merita sa popositi, precum Mercat de la Boqueria, cea mai mare piata din Spania sau Monumentul dedicat lui Cristofor Columb, in capatul dinspre mare al La Rambla. In aproiere se afla Muzeul Naval, dar si un mare mall, Mare Magnum, precum si Aquarium Barcelona, din Port Vell.

3. Barri Gotic

La doar cateva sute de metri la nord-est de Las Rambla, centrul vechi, Barri Gotic, este o concentratie de cladiri medievale gotice, dominate de catedrala gotica ridicata acum peste 800 de ani. Cele mai multe dintre cladirile din Barri Gotic dateaza din secolele al XVI-lea si al XV-lea, cand Barcelona era un mare centru comercial.

4. Muzeul Picasso

Nu departe de catedrala se afla piata de vechituri si Muzeul Picasso, gazduit intre peretii unor mici palate vechi, unite intre ele, unde sunt expuse lucrari ale artistului in ordine cronologica, pe diferitele perioade.

Sursa foto: tripomatic.com

5. Barceloneta

Orasul Barcelona este o imbinare reusita de stiluri arhitecturale, in care noul si vechiul se imbina armonios. Un exemplu este deosebit de pitorescul port vechi de pescari Barceloneta, cu stradutele sale care se intalnesc in piete, cu plaja lunga cu nisip fin strajuita de blocuri-turn din sticla. Aici sunt unele dintre cele mai bune restaurante din Barcelona cu specific pescaresc, dar si cea mai buna plaja urbana din lume, potrivit National Geographic.

6. Montjuic

Vizitati Montjuic, un deal care gazduieste o serie de obiective de vazut daca aveti mai mult timp la dispozitie, o serie de muzee precum Muzeul Nacional d'Art de Catalunya din Palau Nacional sau parcul Parcul Joan Miró. Fantanile magice, un joc de lumini si umbre potentate de muzica reprezinta o atractie pecare putini o rateaza in Barcelona.

Sursa foto: barcelona-sights.net

Tot in Montjuic se afla si Stadionul Olimpic, deschis publicului, fara taxa. Daca vreti sa vizitati stadionul FC Barcelona, trebuie sa aveti pregatit nu doar un buget de 15 euro, ci si timp pentru a sta la cozile formate inca de la intrare.

7. Locurile de shopping

Iubitorii de shopping nu au probabil sanse prea mari sa reziste tentatiilor, pentru ca aici chiar sunt marfuri pentru toate buzunarele. Sunt foarte ofertante la acest capitol Plaza Catalunia, Cartierul Gotic, Paseo de Garcia, Diagonal, Mare Magnum din portul Olimpic. Spania este patria unor branduri celebre, iar reducerile din august merg pana la 70-80%. 

Citeste despre destinatiile perfecte pentru o vacanta de vis, pe  consilierturism.ro.

Date de contact:

 

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro

Facebook/consilierturism.ro

E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea