Vacante & Calatorii

#innsbruck #viena #orase #destinatii de vacanta #austria

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Cele mai vizitate orase din Austria. Tu stii care sunt acestea?

Peste jumatate din numarul total al turistilor romani care viziteaza anual Austria, aleg aceasta tara pentru schi. Iata care este topul celor mai solicitate destinatii pentru vacanta de iarna de catre turistii romani, conform unei estimari realizare de Oficiului National de Turism al Austriei


1. Viena este una dintre cele mai vizitate destinatii ale Austriei de catre turistii romani (pe locul 11 in topul vizitatorilor dupa nationalitate). In perioada iernii principalul magnet al Vienei sunt targurile de Craciun, care in acest an vor fi deschise din 22 Noiembrie si pana in 24 Decembrie. Aceste evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turisti care petrec cel putin o noapte in Viena, iar romanii estimam ca reprezinta aproximativ 3,4% din total.


2. Innsbruck este un alt oras care se mentine in topul alegerilor turistilor romani in sezonul de iarna. Pe langa targul de Craciun care se desfasoara in mai multe zone din oras din noiembrie pana in ianuarie, turistii au acces la un domeniul schiabil format din 9 partii (dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul). in plus, Innsbruck este singurul oras care a gazduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarna.


3. Neustift im Stubaital
, aflat in valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de partie, situate intre 1.000 si 3.000m altitudine, potrivite atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru cei avansati. Anul acesta, sezonul de ski din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.


4. Kaprun are 130 km de partii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii si incepatori.


5. Solden este o alta destinatie preferata de romani. Include 151 km de partii, doi ghetari schiabili, cea mai lunga partie din lume (14 km) si toate dotarile pentru o vacanta memorabila.

„Profilul turistului roman care calatoreste in Austria contureaza o persoana tanara, dinamica, cu venit mediu sau peste medie, care prefera sa isi rezerve online vacanta, petrece in Austria in medie 5 zile si opteaza pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele. Romanii prefera destinatii de schi consacrate, precum statiuni din regiunea Tirol si Salzburgenland si in general aleg sa mai petreaca o zi si in Viena sau Salzburg, in functie de cum isi organizeaza deplasarea”, a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei in Romania.

Citeste despre destinatiile perfecte pentru o vacanta de vis, pe cluj.travel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea