Vacante & Calatorii

#vacanta #venetia #destinatii romantice #Champagne #lacul Como

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Topul celor mai romantice destinatii din Europa

Inainte de Ziua Indragostitilor m-am gandit sa va aduc in atentie peisajel special create pentru cei romantici, pentru pictori sau fotografi. Oamenii le-au transformat si le-au imbogatit cu istorie, arhitectura, arta si gastronomie, astfel incat vizitatorii au parte de experiente care depasesc calificativul de “special”. Tie ce destinatie iti face cu ochiul?

 

1. Champagne, mai spumoasa decat sampania

Regiunea franceza Champagne, celebra in toata lumea pentru licoarea spumanta “antidot sigur impotriva tristetii“, este un loc cu dealuri molcome si localitati vechi cu rezonanta istorica, numai bune de descoperit in doi.

Sursa foto: thehotelguru.com

Sunt celebre astfel orasele medievale precum Troyes, cu ale sale cladiri construite pe jumatate din lemn si cele 10 biserici vechi cu vitraliile lor faimoase, Langres, a carei principala atractie o reprezinta ruinele fortificatiilor lungi de 3,5 kilometri, cu turnuri de aparare si poti suspendate.

Merita vizitat si Chateau-Thierry, un orasel pe malul raului Marna, care se mandreste cu al sau castel vechi dar si cu faptul ca aici s-a nascut, in 1621, Jean de La Fontaine si lista poate continua cu Reims. Reims este principala atractie a regiunii Champagne-Arlene, fiind celebru pentru catedrala sa unde s-au incoronat, timp de secole, regii Frantei. Catedrala gotica din Reims a fost construita in secolul al XIII-lea, pe amplasamentul unei biserici mai vechi care a fost distrusa de un incendiu. Cu o inaltime de 81 de metri, cu vitralii deosebite si peste 2.000 de statui, catedrala Notre Dame din Reims este cu adevarat deosebita, fiind inclusa in patrimoniul UNESCO , alaturi de palatul Episcopal si Abatia Saint-Rémi. Toate sunt legate de istoria Frantei, de monarhia ei, pentru ca aici a fost uns  primul rege crestin al Frantei, Clovis, urmandu-i in timp alte capete incoronate. Nu trebuie uitat ca atat Reims, care este totusi cel mai mare si cel mai vizitat oras din Champagne, cat si Épernay isi disputa titul de “oras al sampaniei “, iar degustarile din cramele specializate nu sunt ocolite de niciun turist care se respecta.

Sursa foto: roomforromance.com 

Épernay este locul in care, in anul 1741, a fost infiintata prima companie producatoare de sampanie, Moët (astazi Moët et Chandon).  In acest orasel situat la aproximativ 130 de kilometri de Paris pot fi vizitate o serie de astele vechi, precum Chateau de Montmort, Chateau de Condé, Chateau de Pierry.

Un alt orasel vechi care merita vizitat in Champagne este Beauvais, rivalul traditional al vecinului sau Amiens. Beauvais se mandreste cu a sa catedrala gotica, vestita Cathédrale St-Pierre,  datand din secolul al XIII-lea, pe cand Amiens are ca atractii turistice, pe langa catedrala Notre-Dame d'Amiens si casa lui Jules Verne, Teatrul de marionete si muzeul Picardie.

2. Creat pentru a fi iubit si admirat: lacul Como

Lacul Como, din Italia, este un mic rai pe pamant care isi asteapta vizitatorii la “umbra” Alpilor cu orasele pitoresti unde se afla vile si palate somptuoase, dar si locuinte mai modeste ale pescarilor din zona, cu peisaje incarcate de flori, plantatii de maslini si vita-de-vie.

Regiunea lacului Como, un loc creat parca special pentru cei romantici, este deopotriva relaxant si stilat. Cea mai buna perioada pentru a vizita orasul Como, dar mai ales vestitele Bellagio, Mennagio, Cernobbio si Varenna (preferatul meu), este din mai pana in septembrie. Daca ati ajuns aici, nu ratati in orasul Como catedrala si o excursie cu funicularul catre Brunate, dar mai ales o plimbare cu vaporasul pe lac, poposind in localitatile mentionate. Mai multe detalii despre Como aici.

Sursa foto: discovercomo.com

3. Un loc unic in lume, unde meriti sa ajungi: Venetia

Venetia este o alta destinatie care ar trebui vazuta de catre oricine macar odata in viata, pentru ca este unica. Orasul construit pe nu mai putin de 118 insulite este supranumit La Serenissima, "cel mai linistit", cu referire la maretia, influenta si puterea impresionanta a acestui oras care a fost timp de secole lider in comertul intre Europa si Orient si un centru important al culturii europene. Construit in intregime pe apa de catre un popor care au folosit marea ca aliat pe termen lung, Venetia trebuie vazuta pentru ca nicio fotografie sau film nu poate capta atmosfera ei deosebita, de vis. Despre principalele atractii ale Venetiei aici.

Descopera aici alte patru destinatii romantice din Europa pe care le-ai putea incerca cu ocazia Zilei Indragostitilor.

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea