Vacante & Calatorii

#toscana #orase medievale Toscana #Pissa #vacanta #Montecatini Terme

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Locul de unde ai Toscana la picioare

Toscana este considerata, pe buna dreptate, una dintre cele mai frumoase, mai bogate in atractii si mai romantice regiuni ale Europei. A inspirat romane si filme celebre, a gazduit povesti de dragoste, de razboi si ura, a daruit lumii Renasterea pentru a ne bucura si imbogati sufleteste pe noi, cei pasionati de calatorii.

De fapt, cine a vizitat o data Toscana ajunge sa o iubeasca pentru peisajele sale diverse, din care nu lipsesc nici campiile fertile, padurile bogate, dealurile line si muntii semeti si peisajele pitoresti de coasta. Apoi e gastronomia sa celebra, ospitalitatea si placerea molipsitoare de a trai a locuitorilor sai.

Nu ai cum sa nu iubesti Toscana, unde in orice satuc dai peste ceva interesant, unic, precum un castel sau o piateta veche, dar cu o istorie inca vie la umbra nelipsitilor chiparosi impozanti.

Orase medievale perfect conservate

Sunt aici nenumarate orase medievale aproape miraculos conservate sau impecabil renovate, cu palate, biserici si piatete care gazduiesc adevarate comori de arta si arhitectura. Este o regiune suprinzator de ofertanta pentru turisti, unde aproape la fiecare colt de strada te astepta o experienta extraordinara. Cele mai elocvente exemple sunt cele ale Florentei, un adevarat muzeu in aer liber si“inima” acestei regiuni, dar nu se lasa mai prejos nici Lucca sau Pissa, Siena sau Montepulciano. Fiecare dintre acestea sunt unice, dar au ca numitor comun faptul ca istoria, arta si cultura si-au dat cumva mana peste timpuri pentru a crea un prezent innobilat de dorinta aproape fanatica a locuitorilor de a-si pastra intacte traditiile.

 

Cea mai mare statiune balneo din regiune

Exista insa un loc unde iti poti stabili “cartierul general” - la hoteluri pentru (aproape) toate buzunarele - pentru a vizita aceasta provincie, unde te poti relaxa la centre Spa&wellness celebre, te poti bucura de minunatele bucate celebre din regiune si unde poti avea o mare parte din Toscana la picioare: Montecatini Terme. Aceasta statiune, cea mai mare din Toscana, se afla la nici 48 de kilometri de Florenta, la 30 de kilometri de Lucca, la 53 de kilometri de Pisa, la 58 de kilometri de vestita statiune de la Marea Ligurica, Viareggio si la 30 de kilometri de Lucca. Si, pentru ca va spuneam de surprizele Toscanei, aflati ca si aici veti avea parte de unele placute, chiar la inaltime. Aflati aici ce anume. 

Drum bun!

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea