Vacante & Calatorii

#destinatii teroriste #calatorii cu avionul #drepturi pasageri

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Ce drepturi au pasagerii avioanelor care zboara catre destinatiile unde sunt alerte teroriste

Alertele teroriste din Franta si Belgia i-au determinat pe multi dintre clientii companiilor aviatice sa-si doreasca sa renunte la calatoria cu avionul catre destinatiile afectate sau macar sa o amane pentru o anumita perioada.

Insa, chiar daca alertele teroriste sunt situatii exceptionale, in legislatie nu sunt prevederi exprese care sa duca la despagubirea celor care nu mai vor sa calatoreasca cu avionul catre destinatiile afectate de acte de terorism si urmate de alerte de terorism.

Iata ce a raspuns Autoritatea pentru Protectia Consumatorului (ANPC) la intrebarile pe tema drepturilor calatorilor care au achizitionat bilete de avion catre destinatiile afectate de alerte teroriste maxime. Mai exact, am dorit sa stim  daca persoanele care au cumparat bilete au dreptul sa primeasca banii inapoi sau sa-si amane calatoria cu avionul in cazul in care la destinatie sunt alerte maxime de terorism, in ce conditii pot face aceasta si unde sa se adreseze daca vor sa renunte /amane calatoria.

Mai multe informatii despre drepturile pasagerilor care zboara catre destinatiile unde sunt alerte teroriste gasesti aici. 

Sursa foto: Hepta


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea