Vacante & Calatorii

#statiuni schi #expert acasa.ro #schi europa

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu va recomanda: Cele mai frumoase statiuni de schi din Europa

Publicatiile de specialitate nu se pot pune de acord asupra spinosului subiect legat de care este cea mai frumoasa statiune de schi din Europa. Totusi, cateva nume nu lipsesc din nicio selectie serioasa a acestor destinatii.

Cluj.travel va prezinta mai jos „quinta royala” a acelor statiuni de schi de pe batranul continent care figureaza in mai toate topurile paradisurilor turistice de iarna.

1 Val D’Isere, Franta

Statiunea ofera un domeniu schiabil de 300 de kilometri, cu 131 de partii, intinse pe un teren cu relief divers, propice pentru toate sporturile de iarna. Expertii pot schia pe Tour de Charvet, o zona de ghetar neamenajata, cu inclinatii de 55 de grade. Incepatorii au, de asemenea, la dispozitie numeroase partii usoare, iar necunoscatorii, scoli de schi excelente. In plus, despre zona Col d’Iseran a statiunii se spune ca ofera una dintre cele mai frumoase panorame alpine.

2 Courchevel, Franta

Courchevel este cea mai luxoasa dintre statiunile zonei Trois Vallée, cea mai mare suprafata de schi interconectata in lume. Domeniul schiabil se intinde pe mai bine de 500 de hectare de teren. Courchevel are baze de schi la patru altitudini diferite, cu 600 de partii de toate tipurile, 66 de itinerarii de cross-country si 10 restaurante situate pe partii. Statiunea este considerata perfecta pentru incepatori si pentru schiorii medii.

3 Davos, Elvetia

Davos a fost la inceput un sanatoriu pentru bolnavii de tuberculoza. Acum este un punct de referinta al sporturilor de iarna pentru cei din clasa medie si peste. Statiunea elvetiana se mandreste cu partii intinse pe cinci munti, care, puse cap la cap, masoara mai mult de 300 de kilometri. Exista, de asemenea, facilitati pentru hochei, patinaj sau mai noul tobogganing. Totusi, Davos este cel mai mult iubit de snowboarderi, care gasesc aici circuitele ideale pentru acest sport.

4 Cortina d’Ampezzo, Italia

Amplasata in Alpii Dolomitici, Cortina d’Ampezzo este cunoscuta pentru atmosfera sa idilica, diversitatea partiilor cu grad de dificultate redus si sarmul clasic al Italiei. Cortina – cum i se spune pe scurt – este conectata la sistemul Dolomiti Superski, oferind schiorilor acces la 1.225 de kilometri de partii si trasee de-a lungul si latul unui urias sistem interconectat. Turistii care ajung aici sunt cuceriti de oferta après-ski, cu numeroase restaurante, pentru toate gusturile si buzunarele.

5 Sankt Anton am Arlberg, Austria

St. Anton ofera ofera aproape 320 de kilometri de partii si itinerarii de schi. Totusi, statiunea este privita ca fiind cea mai buna destinatie din Europa pentru partea de après-ski, cu cluburi unde se petrece frenetic de la ora 16.00 pana tarziu in noapte. Peisajul superb, diversitatea pistelor si cabanele pitoresti se adauga apropierii de un alt domeniu schiabil celebru – Lech -, pentru a transforma zona in cea mai buna destinatie de schi a Austriei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea