Vacante & Calatorii

#vacanta #balea lac #transfagarasan # vacanta romania #DN7C #Barajul Vidraru

Expertul Acasa.ro, Larisa Toiu-Stan: Transfagarasan – un drum pe care nu trebuie sa il ratezi

Mi-am dorit sa ajung de cativa ani pe Transfagarasan si de abia anul acesta, in luna august, am reusit. Am avut mari emotii si voiam sa vad daca este adevarat ce se spune despre „drumul printre nori” de care toata lumea este incantata. Daca nu ati mers inca peTransfagarasan, va sfatuiesc sa includeti aceasta sosea spectaculoasa in calatoria voastra viitoare. Nu va spun doar ca merita, ci ca trebuie neaparat sa mergeti si va bucurati de drum si de peisajele unice!

 

Drumul National 7C (DN7C) sau Transfagarasan este unul din cele mai frumoase drumuri din Romania, care leaga Muntenia cu Transilvania.

Soseaua Transfagarasan strabate Muntii Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania, este un drum asfaltat, ajungand in apropierea tunelului de langa Lacul Balea la altitudinea de 2.042 m.

Soseaua a fost construita initial pentru uz militar, la inceputul anilor 1970, la initiativa lui Nicolae Ceausescu, fiind gandita ca un drum strategic pentru trecerea trupelor militare, dupa invadarea Cehoslovaciei in 1968 de catre Uniunea Sovietica. Inaugurarea oficiala a avut loc in data de 20 septembrie 1974, dar lucrarile au mai continuat inca cativa ani, pentru asfaltarea sa si alte activitati conexe, fiind finalizate in forma pe care o vedem astazi in anul 1980.

Noi am pornit dinspre sud – de la Curtea de Arges – iar primul segment al Transfagarasanului trece prin fata hidrocentralei Vidraru, amplasata subteran in masivul Cetatuia. Pe traseul Transfagarasanului am vazut Cetatea Poienari, Lacul si Barajul Vidraru, Statuia lui Prometeu ca simbol al electricitatii, Cascada Balea si lacul glaciar Balea.

Drumul este plin de serpentine si destul de periculos, dar in acelasi timp spectaculos. Trebuie sa fii atent la drum deoarece peisajele sunt minunatate si iti fura privirea. Din experienta va spun ca am oprit masina din 3 in 3 minute ca sa facem poze. Va recomand sa verificati prognoza meteo inainte sa mergeti, deoarece s-ar putea sa prindeti ceata si sa nu vedeti peisajele care fac parte din aceasta minunatie a tarii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din cauza ninsorilor abundente care se mai pornesc cateodata in luna iulie, DN7C - Transfagarasan se deschide la 1 iunie si se inchide pe 1 noiembrie. Asadar, mai aveti aproape doua luni la dispozitie anul acesta sa faceti o plimbare sau anul viitor. Neaparat sa va marcati acest traseu ca „obligatoriu trebuie vizitat”.

Drum bun, dragi prieteni calatori si astept impresiile si pozele voastre despre Transfagarasan!

Date de contact:
Larisa Toiu-Stan
Web: larisastan.wordpress.com
Facebook: Larisastan
E-mail: larisastan89@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Larisa Toi-Stan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea