Vacante & Calatorii

#traseu Transfagarasan #Cascada Balea #transfagarasan

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Transfagarasan, cel mai spectaculos drum al Romaniei

Transfagarasanul este un drum al superlativelor pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l parcurgem macar o data in viata pentru traseul sau spectaculos si pentru frumusetea, maretia si salbaticia masivului Fagaras.

Transfagarasanul te tine cu sufletul la gura in timp ce te conduce, serpuind, aproape de piscurile cele mai inalte ale Romaniei, in vecinatatea norilor si catre unele dintre cele mai celebre obiective turistice.

Daca pentru soferi curbele in ac de par ale Transfagarasanului sunt provocari datatoare de adrenalina, pasagerii ar trebui sa se asigure ca au memoria aparatului foto la capacitate maxima. Curbele care par ca se sfarsesc in aer, piscurile semete, unele mereu inzapezite, paraie, lacuri si mai ales traseul sinuos al “drumului pintre nori”sunt o incantare pentri ochi si o provocare petru aparatul foto.

Indiferent din ce parte ai „ataca” Transfagarasanul, traseul este deosebit de spectaculos, dar parca e mai frumos sa-l faci dinspre Cartisoara. Primul obiectiv de pe Transfagarasan este Cascada Balea, denumita si Urlatoarea Balei, Situata intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, la peste 1.234 m altitudine, cascada Balea este cea mai mare cascada in trepte din Romania, cu o cadere de 60 m. Se ajunge cu masina pana la Cabana Balea Cascada iar de acolo pe jos, pe un traseu marcat punct rosu ce dureaza aproximativ o ora.

Mai multe recomandari, dar si o galerie foto impresionanta gasesti pe consilierturism.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu