Vacante & Calatorii

#vacante cu locuri limitate #limitarea numarului de turisti #santorini

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Cealalta fata a celebritatii. Santorini vrea si ea mai putini vizitatori

Tot mai multe obiective sau destinatii turistice celebre urmeaza sa fie protejate de masuri pentru limitarea numarului prea mare de vizitatori. Celebra insula greceasca Santorini ar putea restrange numarul de turisti la 8.000 pe zi in perioada mai-septembrie, iar regiunea Cinque Terre, Italia, ar putea fi vizitata de “numai” 1,5 milioane persoane pe an.

Santorini, una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, este ultima pe lista destinatiilor celebre care “solicita” turistilor sa le ocoleasca, din cauza supraaglomerarii a si plangerilor localnicilor. Conform Asociatiei Portuare Elene, cu un numar de 636 de nave de croaziera care au debarcat un total de 790.000 de persoane, Santorini a fost cel mai aglomerat port din Grecia in 2015.

Acest lucru se poate schimba in curand, scrie ziarul Ekathimerini, citat de cntraveler.com, care anunta ca Santorini va plafona numarul de turisti adusi de nave de croaziera la 8.000 pe zi. In timpul sezonului de varf de anul trecut, perioada mai-septembrie, peste 10.000 de persoane au debarcat, in fiecare zi, de pe vasele de croaziera, o alta problema fiind ca au sosit la acelasi ore. Situatia nu este placuta pentru vizitatori, care se vad obligati sa piarda prea mult timp cu mijloacele de transport–autobuze sau magarusi-si apoi sa stea incolonati pe stradutele din Fira si Oia, pastrand amintiri nu tocmai placute din acest loc cu adevarat deosebit.

Descopera aici ce alte destinatii limiteaza numarul de turisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea