Vacante & Calatorii

#calatorii in siguranta #sfaturi calatorii #sfaturi vacanta

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Cateva din sfaturile simple si usor de urmat pe care trebuie sa ni le reamintim ori de cate ori planuim cate o calatorie, pentru a fi in siguranta si a ne intoarce cu bine acasa, la cei dragi. 

Lasa fotocopii ale actelor la domiciliu. Nu strica niciodata sa ai copii ale actelor, se poate intampla sa-ti fie furate originalele sau sa le pierzi chiar tu. in astfel de cazuri, te vei bucura ca ai avut inspiratia sa le scanezi sau macar sa le faci o copie. Poti face fotocopii si politelor de asigurari, la vouchere, bilete, cardurile bancare si actelor de orice fel de care ai nevoie in calatorie sau vacanta.

Si daca tot le-ai scanat, poate ca este si mai bine sa ti le trimiti pe e-mail, asa le poti avea tot timpul cu tine. Sau sa le transferi pe un USB.

Informeaza-te asupra vremii! Poate parea un moft, dar vremea poate sa-ti strice vacanta! Degeaba e cald intr-o destinatie exotica daca ploua cu galeata sau vine uraganul! Fenomene meteo precum aparitia unui taifun sau a musonului urmeaza un model anual, se produc intr-un interval de timp asteptat, asa ca cel mai bine te informezi inainte de a pleca de acasa.

Lasa itinerariul tau celor apropiati. Un membru al familiei sau un prieten de incredere s-ar bucura sa stie cand si pe unde calatoresti. Lasand o copie a itinerariului tau, cei apropiati tie vor sti exact de unde sa inceapa cautarea in situatia, deloc de dorit, ca ti s-ar intampla ceva. Dandu-le acest ajutor, ei castiga timp in loc sa incerce sa-ti reconstituie traseul prin postari si prin alte investigatii.

In plus, daca ai un membru al familiei care se ingrijoreaza atunci cand calatoresti intr-o zona in care s-a intamplat ceva, se poate linisti dupa ce verifica itenariul si observa ca nu esti de fapt, in zona afectata.

Mai multe sfaturi, dar si recomandari de vacanta gasesti pe consilierturism.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea