Vacante & Calatorii

#kusadasi # vacanta kusadasi #Mili Park #Pestera lui Zeus

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Mili Park, frumusetea din gradina lui Zeus

Pe langa hoteluri fastuoase, piscine ca in filme si diverse atractii neasteptate, Turcia le mai ofera turistilor care aleg sa isi petreaca vacanta in zona Kusadasi si un loc in care natura isi etaleaza splendoarea in cel mai spectaculos mod. Mili Park e o zona protejata in care muntele se intalneste cu marea, albastrul cerului cu cel al apei si omul poate avea o intalnire pasnica chiar si cu un mistret.

 

In Mili Park poti ajunge pe sosea, cu masina sau popularul dolmus (microbuzele pestrite cu care se face transportul in comun), prin sate in care credinta e inca lege, cu livezi nemaivazute de portocali si maslini, dar si cu mandarini si peri, pe langa carute trase de animale sunt ceva firesc pe sosea. Se mai poate ajunge insa si in cel mai agreabil mod, intr-o zi de vacanta, in care iei vaporasul din portul Kusadasi-ului si cobori pe o plaja uluitoare, la poalele muntelui, unde poti pune la cale un picnic cu scalda si plaja.

Localnicii spun ca acolo salasluia candva insusi Zeus. O data ce calci acolo si respiri aerul reavan de padure, imbinat cu briza Egeei, nu ai nicio indoiala ca asa a si fost. Padurea te invaluie in arome de dafin, de foioase necunoscute si de plante rare care doar acolo pot fi gasite si, la capatul coborasului, poti avea supriza sa dai nas in nas cu un mistret. Animalul are priviri curioase, aproape amicale si se apropie fara sfiala de masina, adulmecand posibile resturi alimentare. Aparitia lor pe langa oameni e ceva obisnuit in parc, la fel ca pasarile si veveritele.

Cea mai ademenitoare ispita ramane marea, lina si de o transparenta ireala care se albastreste in culori din ce in ce mai tari pana spre coasta de vizavi, care apartine deja Greciei. Sunt amenajate masute de lemn, indicatoare de tot felul, iar drumul de acces e impecabil.

Tot aici se afla si Pestera lui Zeus, o pestera inundata – splendid monument al naturii si obiectiv de pelerinaj pentru localnici. I se atribuie puteri miraculoase. Se spune ca femeile care nu pot avea copii devin fertile dupa ce se scalda acolo si, in general, ca poarta noroc sa incerci apa in diverse nuante de albastru adanc.

In Parcul National Mili se poate ajunge prin intermediul excursiilor de o zi cu vaporasul, disponibile din Kusadasi, cu „dolmus”-ul sau cu bicicleta, acesta aflandu-se la doar 23 de kilometri de orasul Kusadasi.

Descoperiti aici si alte fotografii, dar si care sunt metodele de transport si recomandari pentru cazare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
bogdan stanciu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea