Vacante & Calatorii

#expert acasa.ro #copenhaga #santorini #paris #sevilla #vacanta primavara #destinatii de primavara #Gradinile Keukenhof #Festivalul Sakura

Expertul Acasa.ro, Bogdan Stanciu: Cinci destinatii de primavara perfecte

Campuri de flori, festivaluri spectaculoase, peisaje urbane incalzite de soare, dar necotropite inca de turisti – iata cateva dintre atuurile destinatiilor de primavara europene selectate de cluj.travel, intr-un top al locurilor care primavara sunt mai frumoase sau interesante decat in oricare alta perioada a anului.

 

 

Gradinile Keukenhof. Primavara din Olanda este cea mai colorata. Campurile de lalele in culorile curcubeului infrumuseteaza platitudinea peisajului din tarile de Jos, fiind usor de admirat cu ocazia unor scurte excursii din principalele orase. „Capitala” tarii lalelor sunt parcurile si gradinile Keukenhof, care se intind pe 32 de hectare. sapte milioane de bulbi sunt plantati anual aici, de-a lungul a nu mai putin de 15 kilometri de alei. Situata la o jumatate de ora de mers cu masina de Amsterdam, gradina este deschisa anul acesta din 21 martie pana in 20 mai.

„Saptamana Sfanta” de la Sevilla. Semana Santa de Sevilla este cel mai important festival din capitala Andaluziei. Este o sarbatoare care dureaza pe parcursul saptamanii care precede Pasele (catolic). in aceasta perioada, pe strazile orasului se desfasoara procesiuni publice, in care sculpturi in marime naturala ale Fecioarei sau inspirate de Patimile lui Iisus sunt purtate de credinciosi de la bisericile care le adapostesc pana la catedrala, unde are loc un serviciu religios special, si apoi duse inapoi la bisericile „de domiciliu”. Anul acesta, Semana Santa are loc intre 24 si 31 martie.

Gradinile Luxemburg/ Foto: Flickr – licenta CC

Paris. Cunoscatorii recomanda vizitarea „Orasului Luminilor” primavara, cand preturile inca nu au explodat iar turisii nu au luat inca prizoniere principalele atractii. Un alt motiv ar fi aspectul celebrelor parcuri si gradini din oras, care acum sunt mai frumoase decat oricand. Una dintre oazele de linise din mijlocul metropolei sunt Gradinile Luxemburg, un loc excelent pentru o pauza in care sa nu faci nimic altceva decat sa privesi trecatorii sau sa admiri sculpturile care impodobesc parcul.

Insula Santorini/ Foto: pixabay.com – licenta CC

Santorini. Cei care planuiesc sa viziteze foarte popularele insule grecesi pot evita multimile estivale in aceasta perioada anului, in timp ce se bucura totusi de o vreme placuta. Aproape toate insulele grecesi sunt superbe in primavara, dar Santorini, celebra pentru privelisile cu case albe si acoperisuri albastre, este in mod special o destinatie atractiva. Evitati insula in timpul Paselui (ortodox), cand este foarte aglomerata. Desi nu este inca vremea potrivita pentru o baie in mare, puteti inota la Izvoarele Calde de la Palia Kameni.

Festivalul Sakura, Copenhaga. In 2005, consulul onorific al Danemarcei la Hirosima a donat orasului Copenhaga 200 de ciresi infloriti, pentru a sarbatori bicentenarul naserii lui Hans Christian Andersen. Copacii au fost plantati in parcul Langelinie si au dat nasere unei noi traditii, cea a unui festival de doua zile, care are in centru obiceiul japonez de a admira florile de cires. Sunt organizate de asemenea demosstratii de arte martiale, origami sau ceremonii ale ceaiului. Anul acesta Festivalul Sakura are loc in 27 si 28 aprilie.

Citeste despre destinatiile perfecte pentru o vacanta de vis, pe cluj.travel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea