Vacante & Calatorii

# salata nicoise #mancaruri Europa #restaurante Europa #panzanella #Ribollita #mille feuilles

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Ispite pentru gurmanzi in Europa - unde si ce produse traditionale sa incerci

Italia, cu Florenta in frunte, se situeaza in topul clasamentului destinat iubitorilor de mancaruri si bauturi. Locul doi este rezervat Parisului, urmat de Roma,  Sorrento si York.

 

 
1. Florenta

Orase medievale precum Florenta, Pienza, Siena, Pisa sunt adevarate destinatii de top pentru iubitorii istoriei si culturii, iar pentru cei care adora licorile bahice e bine sa stie ca Montalcino este faimos pentru Brunello, probabil cel mai vestit (si scump) vin al Italiei. Montalcino este localitate veche, cu o mica cetate fortificata, este situata la aprox 110 kilometri de Florenta, in minunata Val d’Orcia. Podgorii celebre sunt si la Montepulciano. In acelasi timp, Conde Nast le recomanda calduros gurmanzilor Lucca, un mic oras fortificat, situat printre livezi de maslini si plantaii de vita-de-vie, datorita restaurantelor sale. In Lucca puteti manca bine la IL BUCA DI SANT'ANTONIO, ANTICO CAFFE DELLA MURA, RESTURANTE GIGLIO, LA NINA, LA TERRAZZA etc.

Nu ratati in Toscana

Cat despre bucatele specifice Toscanei, nu ar trebui ratat "castagnaccio alla Toscana", o prajitura din faina de castane imbogatita cu stafide, seminte de pin si rozmarin sau cantucinni, un soi de fursecuri cu migdale, care se consuma cu vin alb sau la cafea. Aceasta dupa ce ati trecut de "crostini di fegato", un anteu, un fel de pateu de ficat de pui, unt, capere, ansoa, ceapa si supa sau "panzanella", o salata de paine cu rosii, castraveti si busuioc. La felul intai, puteti incerca, de fapt ar fi pacat sa nu o faceti daca ati ajuns in Toscana spun unii, "lardo di Colonnata ", o sunca de porc, mai pe romaneste. "Ribollita" este un alt fel de bucate recomandat celor care nu manca carne, fiind o supa-crema de paine cu varza si alte legume, sau, daca sunteti carnivor, nu ar trebui sa lasati sa va treaca pe sub nas "bistecca alla Fiorentina", friptura de vitel la gratar.

Sursa foto: lecker.de
 

 

2. Parisul

Membrii tripadvisor recomanda pentru mancare si pentru atmosfera (romantica) in principal Le Bistrot Lorette, L'Astrance, Le Cinq, Little Breizh, Le relais de l'isle, Paul Chene , Restaurant Mariette, L'Ange 20 Restaurant, Moustache. In principiu, nu puteti da gres cu niciun restaurant mai acatarii din Paris, iar daca nu aveti un buget foarte mare puteti incerca cu incredere lantul fast-food Hippopotamus, mai ales pentru friptura sa de vita, pe care am testat-o cu ...repetitie.

Painea si in general produsele de patiserie reprezinta una dintre specialitatile celebre ale Parisului si  regiunii Ile de France. Capitala Frantei are cei mai faimosi patiseri si brutari, asa ca daca va plac astfel de produse aveti grija la silueta, mai ales daca nu rezistati unor mici capodopere culinare precum "eclairs", "mille feuilles" (Napoleon), "Saint-Honoré" (un tort de puf de patiserie si frisca) pentru desert ca sa nu mai amintesc de croissant la micul dejun. La pranz, puteti incerca vestita salata "Nicoise" (salata de ton, hamsii si legume), "Pot au feu" (carne de vita fiarta cu carne de porc, carnati, legume), "Boeuf Bourguignon" (carne de vita fiarta in vin de Burgundia). Poate ca seara veti dori "coq au vin" (cocos fiert in vin si legume) sau "Mignon file cu sos bernaise" sau cine stie ce altceva...sa nu uit de foie gras sau creme brulee. Bon appétit!

Sursa foto: media-tchat.org

3. Roma  

Bucataria italiana are multi fani si in Romania, insa sa le dam romanilor ce-i al lor. Sunt recomandate astfel de tripadvisor.com restaurante precum La Dispensa dei Mellini, Ad Hoc, Da Ferretti Al Grottino, Ristorante Eleonora D'Arborea, Fa-bio, Ristorante Santa Cristina al Quirinale, Forno Campo de' Fiori, Osteria del Pegno, Al Duello.
Consilierturism.ro va ofera si recomandarile Conde Nast Traveller: Primo (cartierul Pignetti) Trattoria Monti (faceti din timp rezervare), Baby, Il Paliaccio si L'altro Mastai, Palatium (toate din centrul istoric), La Pergola ( pentru cei care-si ermit peste 100 euro de persoana pentru o masa), Antico Arco.
 
Sunt cateva preparate traditionale care ar putea sa va placa daca ajungeti in "Cetatea Eterna". "Saltimbocca alla Romana", medalioane de vitel imbracate in prosciutto si salvie, este un produs clasic al bucatariei italiene ca si "coda alla Vaccinara" un soi de tocana de.. coada de vita, de asemenea un fel de mancare celebru in zona si nu numai. Foarte gustate la Roma sunt si "fettuccine al Burro", "plamadite" din taitei lungi (fettucine), branza rasa si foarte mult unt sau "spaghete Cacio e Pepe", un fel simplu cu branza si ardei, pe care probabil ca nu-l veti gasi in prea multe restaurante de lux. Merita incercate si "Carciofi", produse pe baza de anghinare, o specialitate romana gatita mai ales primavara, cele "alla romana" fiind coapte cu usturoi si menta. Foarte apreciat este si "suppli al Telefono" (bile de orez cu un miez de mozzarella, servite prin baruri si pizzerii). 

Sursa foto: ricettablog.it
 
 Citeste continuarea aici continuarea articolului.

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

  •   2014-03-13
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Articol scris de

Carmen Neacsu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii