Vacante & Calatorii

#statiune schi #alpi #schi # ischgl

Expert Acasa.ro, Carmen Neacsu: Ischgl, statiune din Alpi care imbina perfect schiul cu distractia pana in vara

 

Schi, dans si bautura, oferta de nerefuzat atat pentru iubitorii sporturilor de iarna, cat si si pentru amatorii de distractie in statiunea celebra de schi din regiunea Tirol, “lipita” de granita cu Elvetia, Ischgl.

 

Zona de schi Ischgl-Samnaun, cunoscuta sub denumirea de Silvretta Arena, a inceput sezonul de schi 2013/2014 cu nu mai putin de 238 de kilometri de partii interconectate, potrivite pentru toate categoriile de schiori, accesibile prin intermediul Silvretta Skipass Paznaun-Samnaun.

Partiile sunt deservite de 44 de linii de instalatii de transport prin cablu cu o capacitate de aproximativ 10.000 de persoane pe ora, cea mai inalta dintre ele fiind la altitudinea de 2.870 de metri.

In zona sunt si piste pentru sanius, una in nocturna de 7 km lungime, doua parcuri uriase de distractie adresate iubitorilor free style, precum PlayStation ® Vita Ischgl Snowpark.

Zapada este “garantata” la Ischgl de la finele lunii noiembrie pana la inceputul lui mai, pentru ca majoritatea partiilor sunt la peste 2.000 de metri altitudine.

Cea mai lunga partie de schi are 11 kilometri, iar cea de sanius are 7 kilometri.

Si mai e ceva, indraznesc sa spun deosebit: satucul Samnaun, partea elvetiana a zonei de schi, are statut de duty-free, asa ca intre doua curse poti sa ai parte si de o repriza de shopping la preturi avantajoase. Sunt insa anumite limite privind cantitatile de alcool si tutun care pot fi cumparate si atentie, exista posibilitatea ca vamesii elvetieni sa faca controale chiar si pe partie…
 

Citeste aici continuarea articolului.

Carmen Neacsu

Site: consilierturism.ro
Facebook: consilierturism.ro
E-mail: carmen.neacsu@consilierturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Carmen Neacsu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea