Stil

#inele #inele cu pietre #inele din aur #inele aur alb #inele platina #tendinte inele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Tendinte in 2014 - Teancul de inele - manual de instructiuni

Dupa ce au acumulat bratari impletite din sfoara sau din piele, cu tinte, din plastic sau din metal, ceasuri stricate, mini-esarfe si diverse alte maruntisuri pe poignet-urile lor pale, incepand cu toamna 2013 fashionistele si-au mutat centrul de interes din zona accesoriilor. In iarna 2014 (si in primavara care urmeaza) isi lasa incheieturile libere, dar isi incarca degetele… Noua tendinta: inelele purtate pe toate degetele, pe toate falangele, pe ambele maini.
 
 
Sursa foto: mhrstyle.blogspot.com

Vinovatii sunt cunoscuti. La Dior, modelele au purtat inele de cocktail pe fiecare deget, Chanel a preferat sa isi expuna colectiile de bijuterii acoperind articulatiile manechinelor cu cele mai simple inele Eternity, negre si albe, iar Balenciaga a innebunit intreaga populatie feminina cu inelele lor aurii, late, inele care au capatat peste noapte statut de bijuterie-cult.

Preferand o abordare mai conceptuala, in ultimii ani Aurelie Biderman, Gaia Repossi si Delfina Delettrez au revolutionat, literalmente, lumea inelelor. Astfel, Delfina – fiica Silviei Venturini Fendi -  si-a imaginat o mana de schelet purtata in loc de bijuterie, Gaia a gandit inelele “articulate”, iar Aurelie s-a inspirat din brutalele boxuri (arme albe) pentru a concepe trio-urile de inele sudate.

Sursa foto: cngadget.cn

 

Sursa foto: styledecorum.com 

 

 

De aici pana la purtarea lor in masa nu a fost decat un pas. Bloggerite se pozeaza purtand “facaturi” sau variante din metal ieftin, editoarele de moda folosesc team drept subiect de editorial, brandurile de accesorii le multiplica cu repeziciune in nenumarate variante: de la cele care poarta doar o un stras, pana la noduri, fulgere, contururi ale unui cap de pisica sau reliefuri ale unui cap de ghepard, inimioare, pietre de diferite dimensiuni, serpi, minimaliste, opulente samd. 

Dar exista vreo regula in privinta combinarii si asortarii lor? In ce consta arta purtarii inelelor multiple? Cate putem purta pe o mana? Dar pe fiecare deget? Exista inele facute pentru un anume deget (fara sa socotim verighetele sau inelele de logodna, obviously)?

Din ce am observat, exista doua directii clare.

In ambele cazuri, coeziunea stilistica si proportiile inelelor sunt criteriile principale de selectie.

Varianta 1 este purtarea mai multor inele, cu forme variate dar similare in grosime – hai sa o numim layering de inele. De cele mai multe ori, aceste inele sunt fine, delicate, subtiri, vor infrumuseta mainile cu degete lungi si subtiri.

Sursa foto: pinterest.com

 


Cu cat inelele sunt mai simple ca aspect, unitare ca stralucire (mate, patinate, stralucitoare) si tip de metal (aur alb, platina si argint; aur galben; aur roz), cu atat lookul final este mai minimalist, mai curat, mai elegant – indiferent de numarul inelelor.

Cu cat modelele sunt mai diverse (un fulger, 3 V-uri, o cruce, o funda, un craniu) si mai colorate, cu atat efectul este mai kitsch, manelizat, disperat.

Pentru ca inelele sunt atat de fine, nu mai este valabila regula clasica a purtarii unui singur inel pe cate un deget. In acest caz, the more, the merrier. Poti purta cate 2, 3 sau chiar 4 inele pe un deget. Le poti purta “lipite”, pe aceeasi falanga, sau le poti imparti, purtandu-l pe cel cu cu circumferinta minima pe prima falanga (nu neaparat pe degetul mic).

Daca va intrebati care este numarul maxim de inele inghesuite pe o mana, se pare ca nu exista. Dar hai sa spunem ca zece sunt suficiente, cu conditia ca combinatiile sa fie facute cu bun gust.


Varianta 2 este cea dramatic-opulenta. Inelele cresc in proportii, sunt gigantice, impodobite cu pietre masive si colorate (citrin, peridot, topaz, turcoaz, cuarturi, onix), formele incep sa fie elaborate. Este varianta celor care iubesc inelele de cocktail, that’s it.

Sursa foto: pinterest.com

 



Pentru ca multe dintre ele sunt cu adevarat impresionante in dimensiuni, pot fi purtate doar cate unul pe fiecare deget.

 

 

 

Citeste aici continuarea acestui articol.

Mai multe despre tendintele anului 2014 si idei pentru tinutele voastre de zi cu zi, pe Style Diary!

Irina Markovits
contact@imagematters.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea