Stil

#influente garderoba #alegeri vestimentare

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Stilul tau si iubirea: cat iti influenteaza partenerul garderoba?

Este una dintre chestiile de care ma lovesc frecvent, cand merg la shopping cu o clienta sau in discutiile de la workshopuri: alegerile vestimentare personale ale multor femei sunt influentate de partenerii lor, uneori intr-o proportie alarmanta.

Cu ani in urma, de pilda, am intalnit o frumusete de femeie – inalta, bruneta cu ochi albastri, delicata -, care refuza sa probeze (nici nu mai spun sa poarte!) haine sau accesorii in nuante de violet, turcoaz sau albastru, pe motiv ca „lui nu ii plac”. Am fost martora la sute de momente in cabina de proba cand o rochie sau o tinuta prindeau viata imbracate de femeia respectiva, ca sa ramana necumparate pe motiv ca „lui nu i-ar placea”. In sfarsit, adaug in lista testul suprem, participarea la un eveniment special: cand ea tine mortis ca ei doi sa fie asortati ca siamezii (ea rochie verde, el papion-bretele-sacou-sosete verzi), iar el isi impune dorinta ca ea sa arate „ca o doamna, dar nu ca maica-mea!”

Asa ca, imaginandu-mi un moment clasic a la Carrie Bradshaw, m-am intrebat: „Intr-o relatie, isi pierd oare femeile autonomia si originalitatea propriului stil din cauza barbatului de langa ele? Sau, dincolo de a-i facea pe plac, sa fie vorba doar de simptomul unei conexiuni cu cel de langa tine?”

M-am imaginat, asadar, in postura acestor femei si am plecat la shopping insotita de un prieten foarte bun (un caz exceptional, va marturisesc, pentru ca eu merg intotdeauna singura sa imi cumpar haine). Ba la cabina de proba, ba prin fata umeraselor, m-am trezit cerandu-i parerea. Pana la urma, asta era scopul, nu? De asta mergi insotita la cumparaturi, ca sa compari opinii, sa primesti un sfat… Spre surprinderea mea, a avut chiar mai multe pareri, sugestii si comentarii decat ma asteptam. Bine, cu toata sinceritatea, nu ma asteptam la mai mult de un „mda, merge” sau „nu, las-o acolo” sau, fortand lucrurile, un dat din cap aprobator.

Am probat o foarte faina pereche de jeansi si un blazer alb. I-au placut la nebunie. A remarcat ca linia sacoului era foarte bine taiata, ca lungimea era buna, ca jeansii aveau mansetele putin prea late dar ca vor arata genial cu toti pantofii mei cu tocuri si era sigur ca le voi purta in multe tinute. "Well, thank you, sir! Apreciez remarcile si ma bucur ca suntem de-aceeasi parere."

Urmatoarea oprire: un magazin de incaltaminte. Probez o pereche de botine peep-toe cu toc. Sa aleg in varianta neagra sau bej-nud, ca sa le pot asorta la orice? Amandoua aratau, dupa parerea mea, extraordinar. Aveam nevoie de ele? m-a intrebat el. Nu, evident ca nu aveam „nevoie”, that was not the point. Reactia lui? Meh… Calduta. Nici nu se omora dupa ele, dar nici nu ii displaceau. Bine, sa zicem ca accept reactia, pana la urma de asta am intrat in joc…

Descopera mai multe despre influenta partenerului asupra garderobei tale.

Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea