Stil

#cumparaturi in dublu exemplar #cumparaturi haine #haine #jeansi #camasa

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Ce merita sa cumparati in dublu (sau triplu) exemplar?

Una din realizarile ultimelor doua saptamani a fost finalizarea unui adevarat maraton de educatie vestimentara: 5 cursuri corporate, doua cursuri pentru unul dintre cele mai cunoscute branduri de retail fashion de la noi si 6 cliente private. In mod surprinzator, in toate aceste locuri mi se adresa aceeasi intrebare, in diferite forme. „Exista vreo haina de care sa stiu, de la bun inceput, ca trebuie sa mi-o cumpar in mai multe exemplare?” sau „Am gasit la un moment dat tricoul alb perfect/ escarpenii cei mai comozi/ jeansii cei mai cool; i-am purtat pana s-au tocit, iar acum nu se mai produc – sa vreau sa ii cumpar, si nu am de unde! Ce fac data viitoare?".

Sfatul meu sincer si dezinteresat?

Cand descoperiti o piesa basic cu adevarat remarcabila – un tricou din cel mai bun bumbac, cu cadere impecabila; camasa alba ireprosabil croita; pantalonii tigareta al caror tiv stie exact unde sa se opreasca; fusta conica a carei linia contureaza superb soldurile; jeansii care ne micsoreaza fundul si ne lungesc picioarele -, exersati-va reflexul dublarii. Altfel, fie veti ajunge sa purtati aceeasi piesa pana se va dezintegra pe umeras, fie la prima pata de ketchup/ prima zgarietura pe bombeu/ primul fir dus veti regreta ca ati cumparat o singura bucata.

Inainte de a intra propriu-zis in categoriile vestimentare, va trec prin propria mea lista de argumente pro si contra…

CONTRA

Bugetul. Aveti neaparat nevoie sa cumparati acei colanti in trei culori (negru, bleumarin si gri antracit) pentru ca va subtiaza gambele? Sau acei pantaloni negri in dublu exemplar, pentru ca nu ati mai gasit demult un model care sa va vina atat de bine? Daca raspunsul e afirmativ, go for it… cu exceptia cazului in care NU aveti buget disponibil. Sau nu il aveti acum, dar il veti avea saptamana urmatoare. Sau aveti suma respectiva pe card/in portofel, dar intai trebuie sa platiti facturile. Sa faci shopping „duplicat” este un exces, poate fi un lux, asa ca tratati lucrurile ca atare.

Limitarea stilistica.
Sa ne imaginam ca gasiti fusta conica neagra perfecta – atat de perfecta incat cumparati 2 bucati, din care una o puneti la pastrare. Cand prima isi da obstescul sfarsit, o aveti pe a doua de rezerva. In plus, acum stiti sigur ca nu mai aveti nevoie de inca o fusta neagra conica. Dar ce faceti daca, peste 2 luni, gasiti una care va place mai mult? Cum veti justifica cumpararea ei? Sau va veti abtine?

Volumul. Daca ajungeti sa cumperi acelasi tricou sau aceeasi jacheta in 15 culori, toate astea vor ocupa mult spatiu de depozitare. Nu doar un umeras sau un colt de sertar. Sunteti sigure ca aveti un dulap suficient de mare?

(Non)Creativitatea. O garderoba plina de prea multe exemplare din aceleasi piese basic creaza, intr-un final, anumite dificultati stilistice. Cum vtei face ca tinuta de azi, bazata pe jeansi boyfriend indigo, camasa alba si blazer bleumarin, sa difere drastic de cea de ieri, in care jeansi boyfriend #2 erau doar cu o nuanta mai deschisi?

Descopera aici argumentele pro achizitiilor in dublu (sau triplu) exemplar.

Sursa foto: thelafashion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea