Stil

#colanti piele #pantaloni tigareta #croieli haine # fuste conice # culori haine #haine

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Ce conteaza mai mult: croiala sau culoarea?

Intr-o lume ideala, am cumpara si purta doar haine care sunt in perfecta compatibilitate cu silueta, cromatica, stilul si viata noastra. Din nefericire, moda nu este neaparat aliniata acestor standarde de corectitudine si armonie stilistica si, din acest motiv, multor femei le este dificil sa gaseasca in magazine acele piese vestimentare care sa bifeze toate criteriile unor alegeri potrivite.

 

Astfel, fie gasesc croiala, dar lungimea este incomoda sau nepotrivita varstei; fie gasesc culoarea, dar croiala este complet gresita; fie gasesc stilul recomandat, dar culorile sunt cele pe care ar trebui sa le evite sau in sezonul respectiv nu gasesc decat negru sau gri, roz ciclam sau galben fluorescent…

Ce e de facut intr-o astfel de situatie? Cum alegi? Ce faci intre timp? De imbracat, trebuie sa te imbraci zilnic, nu-i asa?

Evident, daca vorbim de o piesa considerata investitie – care atinge sau depaseste plafonul psihologic de pret pe care esti dispusa sa il platesti – este de preferat sa astepti pana gasesti haina perfecta pentru tine (cealalta varianta este sa ti-o croiesti, pe comanda). Altfel, nu ar fi o investitie inteligenta si o cheltuiala nerezonabila.

Raspunsul la aceasta intrebare este una din temele pe care le discut la Style Masterclass. Raspunsul variaza: va depinde de ce este mai important pentru fiecare femeie si, in egala masura, de compromisurile pe care suntem dispuse sa le facem sau de dexteritatea cu care manevram elementele stilistice.

Eu, de pilda, fac cu greu compromisuri legate de culoare. Stiu ca daca voi alege o piesa vestimentara intr-o nuanta mult prea indepartata de cele care imi stau bine, voi avea permanent dificultati in a purta piesa sau accesoriul respectiv. Am cedat in fata unui colier in nuante pastelate (bleu, vernil, galben deschis) si a unei fuste roz pudrat. Le port atat de rar!

 

Indraznesc cu mult mai mult cand e vorba de croieli. Stiu atat de bine cum sa compensez niste minusuri ale liniilor de croiala, incat in garderoba mea si-au facut loc si fuste mai voluminoase si conice decat ar fi recomandat, si pantaloni tigareta si chiar vreo doua perechi cu un imprimeu exotic. Trag linie si iau distanta maxima de acele lucruri in care nu ma regasesc stilistic: rochite adolescentine, bluze incarcate de volane, imprimeuri ridicole, bocanci grosolani, coliere si cercei din fi-mo sau coji de nuci, topuri din dantela elastica, topuri cropped, colanti cu aspectul unor pantaloni din piele, pantofi roz…

 

Nu stiu cum stau lucrurile pentru restul femeilor. Presupun ca in cazul cuiva care nu stie ce culori i se potrivesc si nici nu vede cum i-ar influenta ele infatisarea, garderoba ii va fi ori un curcubeu ori un spatiu “negru”, la cabina de proba va lua fie un talmes-balmes cromatic, fie multe nuante neutre, dar ii va fi teama de imprimeuri sau de tinute multicolore. (Am senzatia ca in aceasta categorie sunt cele mai multe femei, voi ce parere aveti?) Similar, cele care nu iau punct de reper silueta vor avea o garderoba locuita doar de doua-trei croieli – sigure, incercate si verificate de-a lungul timpului. Ele rateaza croieli si lungimi actuale, modificarile inerente ce apar o data cu trecerea sezoanelor si tendintelor. In schimb, cele care urmaresc tendintele si au o varietate de croieli in dulap, creativitatea le permite sa isi asume orice tip de tinuta – argumentul suprem fiind stilul si exprimarea personala.

Voi ce preferati si ce cautati: culoarea potrivita sau croiala ideala? Reusiti sa le imbinati pe cele doua?

PS: Daca vreti sa va lamuriti cu privire la silueta, culori, garderoba si tinute, va mai puteti inscrie la editia de noiembrie a Style Masterclass. Imi puteti scrie la inscrieri(at)imagematters(punct)ro.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea