Stil

#cum sa ma imbrac #stil personal #expert acasa.ro irina markovits #stil bruneta # moda strazii

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Blonda, roscata sau bruneta. Ce culori ti se potrivesc in vestimentatie

A venit vara si, cu toate astea, inca vad femei imbracate complet in negru, cu ciorapi negri, camasi negre, tricotaje negre, trench-uri negre… Iata cateva sugestii sa aduci veselie in vestimentatia ta, in functie de culoarea parului. 

Imi imaginez ca multe dintre ele continua sa poarte negru pentru ca apeleaza tot la garderoba de iarna (probabil schimbarea de temperatura le-a luat prin surprindere !). O alta presupunere de-a mea este ca aceste femei nu stiu cu ce ar putea inlocui negrul – cu ce alta nuanta neutra, care sa se asorteze cu restul culorilor din garderoba?

Nu am sa trec prin intreaga teorie a culorilor, sa explic ce inseamna luminozitatea si contrastul, nuanta si tonul. Pentru scopul acestui articol, am impartit recomandarile cromatice doar in functie de «temperatura» (calda/ rece) a culorilor care ni se potrivesc. O modalitate intuitiva de a-ti descoperi nuantele neutre este sa iti studiezi cu atentie infatisarea : sa discerni cateva din nuantele care iti compun culoarea parului (suvitele, felul in care parul straluceste la soare), sa iti observi pigmentatia, sa fii atenta la ce culori iti formeaza irisul…

Ce nuante neutre poate purta o bruneta?

In cazul brunetelor cu pigmentatie calda, culoarea parului si suvitele sunt cateva puncte de reper fantastice. Cateva dintre culorile neutre care li se potrivesc acestora – si cu care ar trebui sa inlocuiasca negrul !- sunt maro ciocolatiu, maro roscat, acaju, caramel (maro auriu), bej camel, verde masliniu inchis, kaki, bleumarin, bronz, nisipiu, gri mediu.

Brunetelor cu pigmentatia rece li se potriveste de minune negrul, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa il poarte pana in iulie. Cateva dintre culorile neutre care li se potrivesc lor sunt bleumarinul, toate nuantele de gri si cenusiu, maro abanos, aubergine (vinetiu inchis), albastrul petrol, turcoazul cel mai inchis, nisipiu.

 

Ce nuante neutre poate purta o blonda?

In cazul celor a caror nuanta de blond este calda (blond auriu, blond roscat, blond miere), culoarea parului si suvitele sunt puncte de reper pentru paleta lor cromatica neutra. Cateva dintre nuantele neutre care li se potrivesc acestora sunt alb cald, alb fildes, alb antichizat, crem, bej camel si bej caramel, verde masliniu deschis, bronz deschis si kaki, cafeniu, aramiu, sepia, bleumarin deschis, maro cognac, gri mediu.

In cazul celor al caror blond este rece (blond cenusiu, blond platinat, blond nisipiu, blond sampanie), cele mai potrivite nuante neutre sunt: alb ca zapada, ecru, kaki, nisipiu, bej cappuccino, bej trandafiriu, bleumarin deschis, albastru deschis, nuante de gri si cenusiu, argintiu, gri platina, gri verzui.

Ce nuante neutre poate purta o roscata?

Multe dintre roscate stiu, instinctiv, ca nuantele foarte deschise de bej nu li se potrivesc. Intr-un fel, este adevarat: bejul foarte deschis se va confunda cu pigmentatia lor, iar infatisarea lor va fi lipsita de contur, vor parea “sterse”. Pe de alta parte, bejurile in combinatie cu alte culori calde – oranj, turcoaz, aqua, verde lime, galben mustar sau galben narcisa, violet, rosu caramiziu, violet lavanda, roz somon – si cu multe accesorii aurii pot construi baza unor tinute fantastice pentru o roscata.

Intre nuantele neutre potrivite unei roscate din aceasta categorie se numara: bej/ roz piersica, bej camel, bej caffe latte, maro ruginiu, maro ciocolatiu, verde masliniu (inchis si/ sau deschis), maro cognac (sau oxblood), albastru petrol, bronz, gri mediu si bleumarin. FYI, negrul este o culoare mult prea contrastanta si severa pentru o roscata.

 

Intr-o categorie separata sunt femeile care au ales sa isi vopseasca parul in nuante flamboaiante de rosu intens, cum este cel rosu morcov (portocaliu), sau nuante inchise de rosu rodie, roscat pruna sau acaju. Caracteristica acestora este nu doar culoarea intensa a parului (rece sau calda), ci si contrastul dintre nuanta acestuia si pigmentatie.

Negrul, bleumarinul, griul inchis, nisipiul, verdele foarte inchis, violetul vinetiu (aubergine), albastrul petrol sunt cateva dintre nuantele neutre recomandate pentru garderobele acestora.

*Ca nota de subsol, recomandarile facute aici sunt generale.  Recomandarile individualizate, complete si detaliate vi le pot face doar fata-in-fata, in urma unei sesiuni private de analiza cromatica.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea