Stil

#minitrusa de cusut #tinuta ireprosabila #stylling #stil personal #oglinda

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: 7 instrumente necesare pentru o infatisare ireprosabila

Pentru multe dintre voi, lista de azi ar putea sa dea nastere unor reactii de tipul “duh…” sau “hai,serios?”. Insa bazandu-ma pe experienta pe care am cu (deja) sute de cliente de stilism personal, anumite lucruri trebuie spuse.

 

De ce?

Din simplul motiv ca a imbraca un outfit bine construit este doar pasul 1 din procesul de a arata bine. Sunt necesare cateva instrumente – simple, la indemana oricui – care te ajuta sa ai un aspect la superlativ.

Asadar…

1. O oglinda in care sa te vezi intreaga

Stiu, stiu… Bring on the eye rolls, ca sa zic asa. Nu vreti sa stiti cu cat de multe cliente am lucrat care nu aveau o oglinda mare in casa! Dragele mele, va rog cumparati-va sau instalati-va o oglinda de minimum 1.50 m inaltime. Poate fi lipita de usa dulapului, poate fi sprijinita de un perete, nu conteaza. Ideea e sa va vedeti intreaga silueta in ea si sa puteti lua cel putin 1 metru distanta, pentru o perspectiva corecta a proportiilor voastre si ale tinutei. Inainte de a iesi in public, aveti nevoie sa va vedeti, din cap pana-n picioare (inclusiv incaltamintea!). Non-negociabil.

2. Un fier de calcat sau un steamer

Personal, urasc sa imi calc hainele, but there you go. Hainele sifonate nu arata bine si nu sunt acceptabile pentru o tinuta armonioasa. Investiti intr-un fier de calcat, clasic sau cu abur pe verticala, iar palierele de preturi si variantele cromatice sunt nenumarate.

3. Un roller pentru scame

Am doua pisici si, mai tot timpul, gasesc prin casa si pe haine fire din blanita lor. De cate ori port culori inchise (iarna, mai mereu), imi fac timp sa imi curat hainele cu un roller. Ba chiar am cumparat unul miniatural, pe care il port in geanta. Daca aveti pisici, caini, cimpanzei sau niciun animal de casa, tot ar trebui sa aveti la indemana unul sau doua rollere pentru scame: unul acasa, unul la birou…

4. Un minitrusa de cusut si inca ceva

Bunicile noastre aveau adevarate seturi de cusut, astazi e suficienta o minitrusa cu doua-trei ace de cusut, doua ace de siguranta, doua mosoare de ata si o forfecuta. La minitrusa voastra adaugati un tub mic de SuperGlue, o rola mica de banda dublu-adeziva, o sticluta de oja transparenta si un minipachet de servetele umede. Pentru un tiv descusut, un nasture care sta sa cada, o gaura mica la o manseta sau la rascroiala unei bluze, o paieta care a cazut, un fir dus la ciorap, o urma de deodorant pe o bluza neagra… Aveti impresia ca oamenii nu le observa? Gresit.

5. Crema de corp

Poate vi se pare ciudat sa apara “crema de corp” pe lista asta. Insa… o piele bine hidratata – pe brate, maini, gat, decolteu, picioare – devine genul de detaliu care iti modifica in bine aspectul (nu neaparat tinuta). Nu e nevoie sa cari in geanta un recipient de 250 ml, poti cumpara fie variante “mostra”, fie un recipient de calatorie din kit-urile de la Sephora, pe care il umpli cu crema sau lotiunea ta preferata.

6. Pinterest

Ar fi trebuit sa trec Pinterest-ul pe locul 1 ca importanta in aceasta lista. Cu toata sinceritatea, nicio femeie nu mai poate apela la scuza lipsei de inspiratie stilistica! Puteti cauta cele mai serioase, amuzante sau nauce variante de styling – cum sa port trei fuste in acelasi timp, cum sa asortez turcoazul cu claparii, ce inseamna smart casual -, Pinterest vi le ofera. Faceti-va un cont, incepeti sa salvati si sa selectati imagini si tineti-le la indemana. Pe telefon sau, pentru cele mai artiste dintre voi, tiparite sub forma unui colaj lipit de usa dressingului. Ideea e sa aveti o “arhiva vizuala” personalizata si potrivita stilului vostru.

7. Un machiaj simplu si un par aranjat

Un anticearcan sau o CC Cream (in locul fondului de ten), un blush aplicat rapid, o mascara si un lipgloss (sau un creion de buze intr-o culoare naturala usor intensificata, cum sunt stickurile de la Clarins) – sunt absolut suficiente pentru o fizionomie fresh si ingrijita. Nu ai nevoie sa stai 45 de minute dimineata in fata oglinzii, aplicandtrei straturi de primer, patru farduri de ochi, iluminatoare si corectoare, pudra de fata, fard si ceara pentru sprancene samd.

Si, in final, pentru acele “bad hair days” pe care le avem toate, folositi un sampon uscat, pieptanati-va bine apoi strangeti parul intr-un coc, intr-o coada de cal ridicata sau laterala and Bob’s your uncle, cum spun englezii! Acum puteti pleca iesi din casa – nu inainte de a va mai uita o ultima data in oglinda.

Va arunc manusa, e randul vostru sa imi spuneti: voi ce “instrumente” sau smecherii folositi ca sa aveti o tinuta la superlativ, cand iesiti din casa?

 

P.S: Pentru cele care vor sa stapaneasca “ABC-ul stilului” – respectiv: cum iti imbraci corect silueta, cum identifici tipurile de piese vestimentare pe care le poti purta, care sunt culorile care ti se potrivesc si cate combinatii cromatice iti stau la dispozitie, cum sa iti organizezi garderoba si bugetul de shopping, cum sa iti dai seama daca o haina merita cumparata sau nu, cate variante de tinute poti crea si, mai ales, cum scapi de toate hainele tale urate, nepurtate si nepotrivite in 10 secunde pe zi , am deschis inscrierile pentru editia de martie a Style Masterclass, in 28 martie.

Irina Markovits
Consultant de stil
Mai multe articole si sfaturi de stil personal, pe StyleDiary.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Irina Markovits

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea