Stil

#camasi primavara #vestimentie primavara #tricot #bluze

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Bluzele – manevra vestimentara de primavara

Intre tricouri si camasi clasice, de bumbac, mereu exista (sau ar fi bine sa existe) ele, bluzele sau topurile. Sunt intr-o varietate atat de extinsa, de materiale, croieli, culori, incat fiecare silueta, stil, stare, zi, moft pot fi satisfacute…

Casa in care locuim acum, nu-mi permite sa-mi tin laolalta toate hainele, asa ca ajung impartite intre mai multe dulapuri, sertare, standere etc. Drept urmare, de multe ori pierd sirul lor si ajung sa port cateva, care-mi sunt sub ochi.

Zilele trecute am ajuns sa ma intreb daca eu am sau nu suficiente bluze in garderoba cat sa combin cu fustele si pantalonii din dulapuri. Raspunsul a fost “DA”, dupa ce am scormonit prin toate locurile, inclusiv cosul de rufe si mi-am redescoperit tot soiul de topuri: din voal, matase, bumbac, acetat, cupro etc.

1. De ce bluze?

Intre confortul tricourilor si rigiditatea camasilor din bumbac, calea de mijloc o reprezinta mereu topurile feminine, care pot imbraca nenumarate forme ale manecilor, ale gulerului etc. Garderobele in care predomina tricourile sau bluzele din tricot fin gen tricouri, chiar de sunt cu diverse imprimeuri sau decolteuri, vor trada o fire sportiva, inclinata catre o viata activa, confortabila, lipsita de complicatii, uneori excesiv de androgina. Sau, la extrema o fire care acorda putina importanta laturii sale feminine, care nu si-o cultiva.

Exista si dulapuri predominant camasesti. Si aici ma refer la camasile clasice, business, bleu sau cu dungi. (Alaturi de fustele si pantalonii negri, sunt printre primele obiecte vestimentare abandonate cand va ganditi sa va schimbati dramatic cariera). Doar vi le inchipuiti si va imaginati acordand o importanta excesiva muncii, carierei, perfectioniste si relativ inflexibile, business unisex.

Si hainele au valoare terapeutica, astfel ca la fiecare bluza diafana, cu accente feminine, elegante, parca ne recuperam putin feminitatea pierduta. Nu inseamna ca sunt mai putin confortabile decat tricourile sau ca inspira mai putin profesionalism, seriozitate decat camasile, din contra mi se pare ca le combina armonios, intr-un echilibru estetic, pe ambele.

Faceti un exercitiu lesne si scoateti cea mai frumoasa bluza din voal pe care o detineti si purtati-o la jeansi si balerini. Apoi, schimbati bluza, cu un tricou. Sunt sigura ca si atitudinea vi s-a schimbat.


Descopera aici  garderoba de ocazie / garderoba de zi de primavara

Sursa foto: fashiongum.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Gabi Urda

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea