Stil

#fard de obraz #cosmetice #machiaj #fond de ten #pudra #make-up artist #mascara #Expertul Acasa.ro Diana Ionescu

Expertul Acasa.ro, Diana Ionescu, make-up artist: Machiajul in functie de varsta

20, 30, 40, 50 de ani... Toate trecem prin fiecare dintre aceste perioade, asa ca indiferent in ce perioada te incadrezi ACUM, este important sa stii sa iti pui in valoare trasaturile si sa te simti bine in pielea ta.

 

Machiajul la 20 de ani

Pentru a nu crea o nota discordanta se folosesc culorile neutre: pentru machiajul ochilor bejuri, iar pentru pometi - roz piersica. Este de preferat sa alegi o trasatura pe care sa o accentuezi. De obicei, se accentueaza ochii cu mascara si neaparat se au in vedere forma si marimea sprancenelor.

La aceasta varsta, multe tinere se hotarasc sa aleaga o anumita forma a sprancenelor. Daca inca nu te-ai hotarat care forma te avantajeaza,iti  recomand sa ceri sfatul unui specialist.

Pentru machiajul de seara iti poti accentua buzele cu o culoare mai puternica (rosu, burgund, corai).

Pentru multe persoane, aceasta varsta reprezinta o perioada de experimentare si de multe ori se exagereaza cu cantitatea de machiaj.

In momentul de fata se poarta machiajele foarte proaspete, delicate si simple.

Machiajul la 30 de ani

La aceasta varsta, machiajul trebuie sa accentueze subtil cele mai frumoase trasaturi. Astfel, tot prin farduri neutre, se pun in valoare ochii si pometii.

In aceasta perioada incep sa se formeze primele riduri de expresie, tocmai de aceea este important ce fel de produse iti alegi sa ai in trusa, produse care sa nu scoata in evidenta micile probleme ale tenului.

Daca ai probleme in zona T (frunte, nas, barbie ), retuseaza punctiform, doar acolo unde este nevoie, cu un buretel de pudra. Asa nu incarci toata fata si esti sigura ca machiajul va rezista. Recomand utilizarea servetelor create special pentru inlaturarea excesului de sebum, problema care se intalneste in cazul tenului gras si mixt.

Daca apar probleme in folosirea produselor de make-up in jurul ochilor (produsul utilizat se strange in zona ridurilor de expresie), folosirea unui produs pigmentat cu putere mare de acoperire, in cantitati mici, va produce efectul dorit. De asemenea, foloseste foarte putina pudra sau chiar deloc in zona ochilor.

In concluzie, fardurile mate, putin satinate si naturale sunt prietenele tale. Alege culori blande care sa arate natural aplicate pe fata.

Machiajul la 40 de ani

La 40 de ani, machiajul trebuie sa contina cateva trucuri pentru a intineri. Foloseste mereu o baza de machiaj hidratanta, care va ajuta pielea sa se mentina mai elastica si va prelungi rezistenta machiajului.

Aplica iluminator pe zonele pe care doresti sa le evidentiezi, in loc sa le umbresti. De exemplu, este de preferat sa se aplice un fard deschis in coltul intern al ochilor si pe arcada decat sa conturezi ochii cu un fard mai inchis.

De asemenea, prin aplicarea unui fard iluminator pe pometilor si crearea jocului de umbre si lumini, trasaturile fetei se vor evidentia mult mai natural si mai subtil.

Daca forma ochiului iti permite, alege sa conturezi pleoapa superioara cu un creion sau fard maroniu, atat cat sa creezi o baza mai consistenta pentru mascara.

Evita nuantele metalice, artificiale si mergi cu incredere pe mana fardurilor cu texturi satinate mult mai naturale sau mate.

Machiajul la 50 de ani

La 50 de ani, este bine ca machiajul sa se bazeze pe binecunoscuta expresie Less Is More (mai putin inseamna mai mult). Ar fi inutil sa incerci sa iti ascunzi varsta reala folosind in exces produse cosmetice. Astfel, reducand machiajul doar la cateva aspecte, fata va arata proaspata, naturala si deloc incarcata.

Evita sa aplici culori intense pe fata, ele fac doar sa accentueze sau sa intunece acele trasaturi.

Este de preferat sa indulcesti trasaturile fetei prin accente de lumina, sub sprancene, in coltul intern al ochilor.

Este total nerecomandat fardul alb sau argintiu! Ramai in aria fardurilor mate, care aduc un plus de naturalete si stil.

Este mai important la aceasta varsta sa se foloseasca un ser hidratant sau un complex anti-age, care ar avea grija de aspectele problematice ale fiecareia.

 

Diana Ionescu

Make-up Artist

//dianaionescu.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Diana Ionescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea