Stil

#machiaj #accesorii #vestimentatie #designer vestimentar #sfaturi frumusete #expert acasa.ro

Expertul Acasa.ro, designerul Iulia Dima: Mass media, style sau fashion ?

Odata cu venirea verii, ne dorim sa schimbam garderoba si pentru asta, ne pregatim achizitionand reviste de moda sau urmarind sursele online, pentru ca mai apoi sa stim in ce directie o luam din punct de vedere vestimentar.

Nu uita insa ca scopul este a atrage priviri admirative si nu chicote de ras…


1. Fashion victim...

Efectul de must have vestimentar este influentat foarte mult de publicitatea facuta de celebritati anumitor haine, mai scumpe sau mai putin scumpe. Ne dorim acel look si pentru noi insene, insa reusim?

Asadar, in schimbarea garderobei, trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

  • Abuzati de ceea ce se poarta doar daca va caracterizeaza si va avantajeaza. Daca nu, uitati de el, va poate strica imaginea
  • Atentie la alegerea culorilor: multe femei poarta alb in proportii si, din pacate, albul mareste optic. Paleta cromatica din tendinte este bogata, insa trebuie sa stim ce culori ni se potrivesc atitudinii noastre, stilului de viata, si, nu in ultimul rand, tenului nostru.
  • Imaginea profesionala este mai presus decat moda. Chiar daca moda prezinta decolteuri adanci, transparente sau lungimi mini, toate aceste elemente sexy sunt nepotrivite unei tinute office.
  • Adapteaza tinuta circumstantei in care te aflii. Evita EXCESELE!

     

Sfat: Inainte de a iesi pe usa: Uita-te in oglinda! Daca tu surprinzi un detaliu nepotrivit, o vor face si altii, deci schimba tinuta!


2. Evitarea achizitionarii de haine nepotrivite masurii corpului
 

  • Nimic prea stramt

Hainele prea mici ale caror cusaturi si nasturi plesnesc cand sunt purtate, creeaza o imagine ridicola si indecenta.

Nici hainele mai largi nu sunt cele mai avantajoase chiar daca moda actuala ne permite mai mult din acest punct de vedere. Decat sa arati ca intr-un sac, mai bine apeleaza la un croitor care sa faca ajustarile necesare.

Tinand cont de linia corpului, putem alege ca largimea produsului sa fie exact unde este cazul adica in partea cea mai ingusta a corpului (a nu se pierde forma in excesul de material). De multe ori credem ca putem "ascunde" masa supraponderala sub haine largi, dar acest lucru nu face decat sa mareasca.

 

  • Nimic prea scurt pe strada, indiferent de varsta

Topurile, bluzele sau fustele prea scurte sunt, categoric, de evitat! Chiar daca sunt picioarele cele mai atragatoare, nu inseamna ca e spectaculos,e chiar vulgar. Principiul imaginatiei functioneaza si astazi, e de preferat sa se deduca formele trupului decat sa fie dezgolite.

De asemenea, este de evitat purtarea unui pantalon sau sacou mai mare sau mai mai mic!


3. Evita machiajul nepotrivit, excesiv

Indiferent de anotimp sau de momentul zilei, machiajul excesiv sau un bronz fals sunt de evitat

O diferenta de culoare dintre machiajul fetei si gat, prezinta aparenta unei masti la propriu, si cu siguranta nu asta iti doresti.

De asemeni, fardurile cu prea mult sclipici si conturul de buze intr-o culoare in contrast cu rujul sunt departe de un look atragator. Ideal este ca machiajul sa stea pe un ten sa fie hidratat si cu aspect sanatos pentru ca numai atunci va arata impecabil.


4.Tendintele modei aplicate pe categorii de varsta:
 

  • Recunosterea si acceptarea varstei

Stilul vestimentar se aplica diferit pe anumite varste. Cand o tendinta este prea indrazneata, curajoasa, putem prelua doar anumite elemente(o poseta, geanta, esarfa) si astfel sa aducem o improspatare garderobei actuale sau stilului clasic.

Nu sunt de acord cu femeile mai in varsta care se imbraca in topuri decoltate sau pantaloni scurti, dar nici cu fetele tinere care se imbraca demodat, invechit.

 

  • Accesorii in exces

Accesoriile sunt de nelipsit intr-o tinuta vestimentara, insa cand acestea sunt folosite fara logica, ingreuneaza imaginea si obosesc ochiul privitorului.

Greselile cele mai frecvente stau in alegerea unor bijuterii de stiluri diferite care nu se potrivesc impreuna sau in alegerea accesoriilor din aceeasi culoare, de exemplu: cercei, margele, bratari, geanta, esarfa si pantofi de o singura culoare. Este prea mult si sunt de evitat. Calitatea face diferenta in acest caz si nu cantitatea!

Iulia Dima

Fashion designer

iuliadima.com

facebook.com/IuliaDimaDesign

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Iulia_ Dima